October 22nd, 2020

Scoala pentru o Romanie Verde

Cand aud de reciclare sau de a sustine o cauza de genul asta sunt invariabil atrasa ca un magnet si raspund mai mereu prezent.  Taman zilele astea coc si eu o initiativa prin care sa-mi conving vecinii sa aiba niste atitudini mai eco. Dar despre asta o sa va povestesc intr-o alta postare ca sa vad ce a iesit intre timp.

Pana una alta, vreau sa va vorbesc despre programul ecologic „Scoala pentru o RomAnie Verde” care se desfasoara la nivel national in peste 1.100 de scoli, gradinite si licee din toata tara.

Ideea este simpla ; scolile, liceele si gradinitele colectează hartie, PET-uri ai doze de aluminiu. Scolile primesc bani si premii in bani, iar profesorii si elevii primesc diplome de merit si participare.

scoala eco 1

Acestia sunt actorii principali ai piesei. Insa mai sunt si actorii secundari adica firme, corporatii, asociatii, institutii locale care pot sustine institutiile de invatamant mai sus mentionate, recicland la randul lor hartie, PET-uri si doze de aluminiu. Dupa ce au reciclat, nu trebuie decat sa trimita un email pe eco@zibo.ro cu numele firmei, adresa, numarul de telefon si cantitatea aproximativa de hartie, pet-uri sau doze de aluminiu colectate. Mai departe, reprezentantii Asociatiei Zibo Help se vor ocupa de colectarea materialelor reciclat de la sediul persoanelor juridice si alocarea lor catre scolile beneficiare pentru ca acestea sa primeasca bani.

Mi se pare o treaba buna si o initiativa care responsabiliseaza atat elevii, carora le sunt insuflate niste valori solide cat si persoanele juridice spre a fi mai constiente si mai responsabile si a se mobiliza pentru astfel de cauze.

Asa ca dragi persoane juridice, eu va rog sa luati in considerare participarea la un astfel de program daca vreti sa lasati o urma pozitiva a existentei voastre pe aceasta planeta, sa va educati angajatii in spiritul practicilor ecologice si sa mai si dati inapoi nu numai sa luati. In plus, este si o buna ocazie pentru a dona si a sprijini o institutie de invatamant la alegere.

Nu de alta dar rapoartele si contractele nu se pot scrie pe fundul gol al lui Mos Martin si nici plamanii nostrii nu pot functiona decat cu oxigen. Si sa nu-mi spuneti ca faceti toate documentele online !

scoala eco 2

Si daca va plac mai mult cifrele, va invit sa vedeti ce s-a reusit din 2012 si pana acum in cadrul acestui program. 350 tone hartie (adica aproximativ 10 stadioane de fotbal, acoperite cu un strat de 1 m de hartie!).

In concluzie, eu cred ca merita !

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Sugestii pentru Mosul intarziat

Reconfigurarea sufrageriei mele

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly