November 25th, 2020

Directioneaza 2% la Agent Green daca iti pasa de padurile Romaniei

Am primit acest mail de la Agent Green la sfarsit de martie si v-am promis ca-l public pe blog. Am decis sa fac asta pentru ca ii respect foarte mult pe acesti oameni si ceea ce au reusit sa faca. Daca nu stiti cine sunt, este vorba de ONG-ul care a reusit sa stopeze o parte din taierile ilegale si sa dea in vileag mafia lemnului. Daca le-am face fiecaruia cate o statuie din aur tot nua r fi de ajuns pentru ce au reusit sa faca.

«Draga sustinator al Agent Green,

Am inceput noul an in forta pentru ca nu ne permitem sa facem pasi inapoi pentru protejarea padurilor.

Pe 10 martie am protestat pe Transfagarasan pentru a opri dezastrul de la Vidraru. Vazuti din drona, muntii din jurul lacului au fost aproape goliti de paduri. Desi procurorii au trimis in judecata 13 persoane pentru jaful de Vidraru, taierile continua atat in paduri proprietate private cat si la Stat.

Agent-Green 1

Protestul a fost unul inedit si pentru ca activistii au fost de fapt oameni de stiinta si alpinisti din Romania si din strainatate. Printre ei a fost profesorul doctor Hannes Knapp, initiatorul includerii ultimelor paduri virgine ale lumii in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Actiunea a atras atentia asupra pierderii a aproximativ 75% din padurile virgine din acea zona in doar ultimii 13 ani. Totodata am atras atentia mass-mediei nationale si internationale ca taierile de la Vidraru pun in pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national. Toate televiziunile din Romania a publicat reportaje si stiri despre actiunea noastra iar transmisiunea LIVE de pe canalul nostrum official de facebook a fost vazuta de peste 1,8 milioane de oameni din Romania si din strainatate. Actiunea noastra a fost posibila multumita sprijinului tau si a avut ca efect demararea imediata a celui mai mare control facut vreodata la Vidraru. Controlul este in plina desfasurare si este realizat de Corpul de Control al Ministrului Apelor si Padurilor.

Pentru a putea continua actiunile pasnice spontane de demascare a taierilor ilegale de paduri este nevoie sa sustii activitatea prin donatii si directioneaza 2% din impozitul pe venit aici: https://www.agentgreen.ro/agent-green-nu-tace-dar-face/

Imediat dupa actiune am reinceput si maratonul pentru documentarea stiintifica si protejarea ultimelor paduri virgine din Romania. Zapada aproape ca s-a topit si putem documenta deja terenul. Am inceput cu padurea Boia Mica din muntii Fagaras care este poate cea mai salbatica padure intacta vasta din Europa. Ea masoara peste 1000 de hectare si este detinuta de proprietari privati care au inceput deja sa o taie. I-am oprit pentru moment, dar pentru a o salva definitiv este nevoie ca ea sa fie cartografiata si inclusa in catalogul national al padurilor virgine. Cu ajutorul tau echipa Agent Green poate realiza studiul stiintific necesar pentru protejarea padurii Boia Mica si pentru alte paduri virgine din tara.

Echipa Agent Green la Boia Mica

Agent Green 2

Implica-te acum ! SEMNEAZA AICI :  http://www.saveparadiseforests.eu/en/take-action-en/

DONEAZA PENTRU BOIA MICA :  https://www.agentgreen.ro/agent-green-nu-tace-dar-face/

200 de oameni de stiinta din 27 de tari cer Romaniei sa protejeze padurile virgine si parcurile nationale

Agent-Green 3

Ultimele paduri virgine din Romania au primit un sprijin proeminent din intreaga lume. 200 de oameni de stiinta si experti in ecologie din 27 de tari de pe 3 continente au semnat Memorandumul initiat de Agent Green si Fundatia EuroNatur prin care acestia solicita Guvernului Romaniei sa actioneze imediat pentru a proteja strict padurile virgine.

Afla mai multe aici: https://www.agentgreen.ro/200-de-oameni-de-stiinta-din-27-de-tari-cer-romaniei-sa-protejeze-padurile-virgine-si-parcurile-nationale/

Iti multumim pentru sustinere si speram sa ramai alaturi de Agent Green in linia 1 pentru combaterea taierilor abuzive, pentru protejarea ultimelor paduri virgine si a ariilor protejate.

Cu prietenie,

Gabriel Paun (Fondator Agent Green)​​ »

Facebook: https://www.facebook.com/agentgreen.ro

Web Site: https://www.agentgreen.org/

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

#farafrica si cu tupeu inainte

Daca vreti sa donati ceva din casa, iata unde le puteti duce

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly