November 28th, 2023

Sa sustinem echipa paralimpica romana la Rio 2016

In perioada asta, tot mapamondul vorbeste despre un singur subiect – Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Dupa olimpiada de care am auzit cu totii, in perioada 7 – 18 septembrie 2016, se vor desfasura Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

Nu stiu cata lumea stie de asta, dar tin sa va anunt cu mandrie ca in 2016, echipa paralimpica romana numara nu mai putin de 11 sportivi. Despre performantele acestor oameni minunati, despre perseverenta si dedicarea de care dau dovada poate ati mai auzit/vazut pe la stiri. Suntem mandri de ei, ne uimesc performantele lor, ii aplaudam, le spunem bravo si cam atat.

rio 2016

Cand e vorba de sustinere ceva mai substantiala, adica financiara fireste…..pauza. Statul roman are, ca de obicei, alte prioritati.

Percepția generala, as indrazni sa spun, suna cam asa : « saracii de ei se chinuie sa faca performanta, dar ce pacat ca nu-i sprijina nimeni ! » Personal, consider ca acesti sportivi nu sunt sustinuti si nici promovati asa cum ar merita.

Asa ca, de cele mai multe ori, nu le ramane altceva de facut decat sa se descurce pe cont propriu, sa vina cu bani de acasa sau sa caute singuri sponsori.

Nu e normal, e nedrept, iar daca ma gandesc sa fac o comparatie cu alte sporturi in care se investesc sume enorme si nu produc nici macar jumatate dintre rezultatele acestor oameni (carora le lipsesc parti din corp, asa ca trebuie sa munceasca dublu sau chiar triplu) e chiar revoltator !

Olympus 1

Bine insa ca se mai gasesc unele companii care se gandesc si la ei. Bunaoara, Olympus are o campanie intitulata « Sustinem adevaratii invingatori » prin care isi propune promovarea miscarii paralimpice din Romania si cresterea notorietatii sportivilor din echipa. Nu stiu daca vor ajunge vreodata la fel de cunoscuti ca ceilalti sportivi, insa ma bucur ca este un prim pas. Cred ca merita sa-i cunostem mai bine si sa le acordam importanta cuvenita pentru ca sunt niste oameni care pot fi considerati modele de urmat si ne pot inspira pe noi toti prin ceea ce fac. Asa ca  in perioada iulie – septembrie, Olympus directioneaza catre Comitetul National Paralimpic cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) pe care o cumparam.

Pe langa aceasta, fiecare mesaj pe sustinere raspandit pe internet conteaza pentru ei la fel ca si pentru ceilalti sportivi. Asa ca va invit sa umpleti retelele sociale cu mesaje de sustinere.

Mesajul meu de sustinere pentru sportivii paralimpici romani suna asa :

« Pentru mine sunteti deja campioni. Aratati-le si lor ! » (adica celorlalti sportivi cu care ai nostrii vor intra in competitie) Hai Romania !

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Tu cum te mentii in forma ?

Iluziile in care cred romanii – 4

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly