September 19th, 2020

S-o ardem pe vegetale!

Nu m-am facut vegetariana insa ma tot gandesc de ceva timp sa incep sa introduc in alimentatia mea principii si alimente vegane caci ma tot bat la cap unii si altii ba ca ar fi bine sa renunt la mezeluri (asta stiu si eu), ba ca sa incep sa-mi alcalinizez corpul, sa am mai multa grija si la apa pe care o beau (la asta sunt consecventa si am devenit un model pentru colegele mele care ma tot intreaba cum reusesc sa beau aproape 3 litri de apa pe zi, mai ales vara).

Sunt o persoana care are grija de sanatatea ei si am cat decat grija de ceea ce mananc, cunoscand principiile unei alimentatii sanatoase.

Pana una alta, m-am hotarat sa fac lucrurile cu cap si mai intai sa-mi ascult corpul caci el stie intotdeauna cel mai bine ce-i trebuie si ce nu. Asa ca, anul asta am socotit ca ar fi mai bine ca inainte de toate sa incep cu o detoxifiere si apoi ma hotarasc incotro o cotesc. Asa ca am urmat o cura de detoxifiere cu argila.

Sa nu va inchpuiti ca dupa ce am terminat cu detoxifierea am devenit vegetariana sau raw vegana. Insa nivelul meu de energie a crescut si am inceput sa ma simt mai usoara si mai plina de viata.

De cand am degustat niste dulciuri si niste smoothie absolute delicioase, preparate in stil raw vegan, ideea gatitului fara foc a inceput sa ma ispiteasca din ce in ce mai tare.

Mai nou, am facut o pasiune pentru zacusca, pe care nu o prea consumam pana acum. Asa ca anul asta am incercat sa prepar impreuna cu bunica, o altfel de zacusca – cu ciuperci.

DSCN1416

Iata reteta:

  • ciuperci proaspete
  • ceapa
  • ardei capia si gogosari
  • suc de rosii
  • ulei
  • sare si piper (dupa gust)
  • foi de dafin
  • catei de usturoi

Mod de preparare:

Ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja si se rup fasii. Ceapa se toaca marunt si se inabuse in ulei. Ciupercile de tip champignon (curatate si bine spalate) se taie felii subtiri si se amesteca cu ceapa. Nu uitati sa folositi lingura de lemn! Se lasa sa fiarba pana cand scade apa lasata de ciuperci. Se adauga apoi ardeii si gogosarii si se pune cratita la cuptor, timp de 30 de minute. Se pun sucul de rosii si condimentele si se mai lasa la cuptor inca 20 de minute. Cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, avand grija sa se indeparteze usturoiul si frunzele de dafin. A doua zi borcanele cu zacusca se sterilizeaza in cuptor.

A iesit delicioasa.

Ah, era sa uit. Pentru cei care sunt vegetarieni exista un supliment alimentar care ii ajuta sa aiba o alimentatie echilibrata, completand necesarul de vitamine si substante nutritive din dieta lor.

doppel

Inca nu stiu daca voi devein vegatariana sau rwa vegana insa, dupa detoxifiere nu mai mamnac careen de porc, iar cu carnea am cam rarit-o, adaungand in loc hrisca, aronia, merisor si altele. Pana acum, corpul meu zice ca e bine :).

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Hai sa ne uitam la tembelizor!

Aventura se muta la Straja

2 Comments

  1. Teodora
    24/08/2015

    multam pt reteta. eu am renuntat la carne de curand.. iar acum resimt efectele ceea ce ma face sa gandesc cu pofta la carne.

    Reply
    • madalina
      25/08/2015

      Cu placere :). Fiecare cum simte. Eu la carne nu as renunta de tot.

      Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly