February 26th, 2024

Top 5 alimente pe care le papam in fiecare zi

Costa d’Oro m-a provocat sa fac un top cu 5 alimente pe care le consumam in fiecare zi. Sincer, pana sa te traga cineva de maneca, esti, de multe ori pe pilot automat si faci multe lucruri in virtutea inertiei sau te lasi subjugat de puteatea obisnuintei fara ca macar sa constientizezi.

Desi alimentatia este un capitol al vietii mele la care sunt atenta, de regula :), sincer, pana acum nu m-am gandit niciodata sa fac un top al alimentelor pe care le consum zilnic.

Asa ca m-am gandit sa le cer si altora parerea ca poate ma ajuta sa-mi fac o idee. Oricum a fost un bun exercitiu de constientizare. Insa nu prea pot spune ca mananc aceleasi alimente in fiecare zi.

Se pare ca la acest exercitiu, au raspuns prezent la apelul meu fulger mai mult bloggeritele. Domnii nu s-au aratat prea interesati de subiect. Sau poate ca i-am luat eu prea repede si mai au nevoie de timp de gandire :). Oricum in mare parte, raspunsurile domnilor contin carnea, ca aliment principal (si am eu o vaga senzatie ca porcul e cea mai buna leguma :), de baza in fiecare zi. Asa ca raspunsurile lor sunt, in mare masura predictibile.

decalogul-nutritiei-zilnice-10-alimente-pe-care-sa-le-ai-mereu-pe-masa_size1

Iata ce a rezultat din topul fulger pe care l-am alcatuit :

Legume

Paine

Fructe

Lactate

Cereale

Cam asta este topul bazat si pe preferintele mele si pe cele ale respondentelor cele mai rapide.

Recunosc insa ca la legume nu sunt atat de consecventa incat sa le cunsum zilnic dar painea si fructele nu imi lipsesc din meniul fiecarei zile.

Daca ma uit la acest top, arata ca la carte. Fix cum spun nutritionistii. Iar daca ma iau si dupa sexul respondentilor pot concluziona, deloc surprinzator, ca din punct de vedere al comportamentului alimentar, femeile sunt mult mai atente la alimentatia lor decat barbatii.

Imagine preluata de la www.foodstory.ro

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Diabet – mic dejun……care e legatura?

Tu cata mancare risipesti fara rost?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly