November 28th, 2023

Recenzie carte : « Falsa Identitate » de Mirela Oprea

Anul trecut, am citit cartea Mirelei Oprea «  Falsa Identitate » la putin timp dupa ce o cunoscusem pe autoare la un eveniment monden, fara insa sa banuiesc vreo secunda ce talent literar ascunde si ce urma sa descopar in paginile cartii.

Mi-a luat ceva timp pana sa scriu aceasta recenzie si nu ma intrebati de ce tocmai acum m-am hotarat sa o public pe blog. 🙂

Cartea « Falsa Identitate » pare un scenariu de film in care sunt descrise cu minutiozitate toate scenele, toate replicile. Iti vine sa o citesti pe nerasuflate, te prinde, te captiveaza si parca nu-ti mai vine sa o lasi din mana.

mirela-oprea-falsa-identitate-

Chiar am avut senzatia ca mi se deruleaza in fata ochilor actiunea unui film de actiune dar in acelasi timp si a unei comedii romantice. Intensitatea actiunii, pe care o savurezi de la inceput pana la sfarsit, trairile si viata interioara bogata a personajelor sunt uneori exacerbate, la limita paroxismului.

Are niste personaje extrem de bine conturate, foarte actuale si dominate de pasiuni arzatoare. Citind-o nu poti sa ramai insensibil, ceva te atinge la coarda sensibila. Parca uneori am trait, cot la cot cu personajele, pasiunile lor mistuitoare, romantismul, lupta de orgolii, incapatanarea etc.

Mesajul este ca iubirea si dragostea neconditionata inving tot. Eroina principala, Joanna seamana, pe alocuri cu un personaj de telenovela caci nobletea caracterului ei pare neverosimila. Dar pana la urma reuseste sa imblanzeasca chiar si cea mai impietrita inima.

« Falsa identitate », aparentele si mastile sociale pe care le purtam nu lasa uneori sa transpara adevaratele calitati. Dar nimic nu e ceea ce pare a fi.

Mi-a placut la nebunie cartea si chiar v-o recomand. Mai ales ca este luna concediilor asa ca e o lectura perfecta pentru vacanta.

Nu sunt critic literar, insa pot spune cu mana pe inima ca, desi este romanul sau de debut, Mirela Oprea chiar are talent. Si este unul izvorat din niste experiente de viata care ar bulversa pe oricine. Nasterea acestei carti este in sine o poveste, care ar putea sa fie scenariu de film. Dar nu va spun mai multe. Poate am sa va dezvalui acest mister intr-un viitor interviu, pe blog. 🙂

Asa ca eu sper sa mai scrie multe alte carti ca sa avem cu ce ne delecta. Si de ce nu, poate una dintre cartile sale se va transforma intr-un film de succes, regizat fireste de un talentat regizor roman. Mai stii ?

 

Sursa foto : http://www.recentnews.ro/ si fotografii personale

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Evenimentele lunii august 2016

Cum comunicau stramosii nostri wireless

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly