November 28th, 2023

Recenzie carte : « Lectii de magie » de Elizabeth Gilbert

Cartea « Lectii de magie » de Elizabeth Gilbert era pe lista mea de lecturi pentru anul asta, asa ca in sfarsit sunt in grafic si cu cartea si cu recenzia. 🙂

Am scris recenzia asta cu telefonul in mana, in timp ce citeam cartea pentru ca m-a pasionat intr-atat incat mi-am luat notite. Si este pentru prima data cand am fost foarte trista cand am terminat de citit o carte. Mai ca mi-a venit sa plang. As fi vrut sa aiba vreo 700 de pagini ca sa ma bucur de ea mai mult timp.

Gilbert diseca procesul creativ spunand ca nu e doar lapte si miere, ca trebuie sa muncesti  cu consecventa si mai ales, sa perseverezi in ciuda laturilor mai putin placute (cand nu ai inspiratie, cand treci prin tot felul de faze si stari, sau cand nu te publica nimeni).

Abordeaza toate stadiile procesului creativ, toate starile si fazele prin care poate trece un posibil scriitor ; de la obsesia perfectiunii, cum vine inspiratia, pana la aspectele pecuniare ale existentei sale si chiar gestionarea asa-ziselor esecuri.

lectii-de-magie

Foloseste un limbaj, simplu, fara multe inflorituri si spune exact lucrurilor pe nume. Cartea este de asemenea presarata cu multe exemple si marturisiri din viata personala a scriitoarei.

Citind aceasta carte mi-am cam recunoscut cu surprindere câteva dintre « apucaturi » si mi s-au aprins si niste beculete in cap. Macar acum stiu cum sa lucrez la ele ca sa nu le mai am. Si cred acum ca e musai sa citesc si cartea lui Julie Metz « Perfectiune ».

Abia acum inteleg de ce mi-am dorit aceasta carte si de ce am avut tragere de inima sa o citesc fix acum. Chiar am avut multe momente de Aha si am inteles mai bine niste lucruri. Am priceput in sfarsit ca aveam niste abordari gresite pe anumite subiecte. Ca de obicei, lucrurile se intampla la momentul oportun. 🙂

Citind « Lectii de magie » chiar mi s-a parut ca e magica cartea. Si inca inainte de a o citi am simstit ca-mi va aduce un plus. Nu banuiam insa ca va fi cu adevarat magica. Pur si simplu de fiecare data cand o deschideam si incepeam sa citesc imi venea si mie instant inspiratia. Asa ca uite asa, mi-au mai venit idei pentru niste postari viitoare si chiar pentru o carte. Si de aia stateam cu telefonul langa mine ca sa notez ce imi venea in cap.

A fost o placere maxima sa o citesc, am savurat pur si simplu fiecare pagina. Cred ca este o lectura extraordinar de utila pentru orice scriitor, aspirant sau cu state vechi, pentru bloggeri sau pentru orice persoana care se gandeste sa scrie pur si simplu ceva. Orice.

Este prima carte scrisa de Elizabeth Gilbert pe care o citesc si abia astept sa trec la urmatoarea.

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie carte : « Iubirea ca mod de viata » de Gary Chapman

Tu de ce mergi la teatru?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly