January 28th, 2023

Sf. Gheorghe ca la carte

Intamplator sau nu, Noaptea Cartilor Deschise sau Ziua Internationala a Cartilor s-a intamplat ieri, pe 23 aprilie, fix de Sfantul Gheorghe. Asa ca « intamplarea intamplatoare » a facut sa ma aflu inconjurata de 2 Georgiane cititoare. Nici ca se putea mai bine. 🙂

Vremea a fost superba, voluntarii au fost cata frunza si iarba (desi unii pareau un pic picati din luna), carti de asemenea.

DSC07710

Dupa ora 19.00, cei care primisera o carte incepusera sa faca nazuri, caci unora nu le convenea ceea ce primisera. Ca si cum calul de dar se cauta la dinti. 🙂 Asa ca dupa ce s-au dumirit cum sta treaba, s-au dus sa mai ceara alte carti sau sa faca schimburi intre ei. Tipic romaneste ! Cand o sa invatam si noi sa fim recunoscatori pentru ceea ce primim ?

IMG_20150423_182505

Pe ministru nu l-am intalnit, dar am vazut ca a trecut si el pe la panoul de onoare si a facut poze. L-am scapat, dar bine ca a onorat evenimentul macar cu prezenta.

A fost plin de oameni, in majoritate tineri. Si toti asteptau sa primeasca carti gratis. Carti au fost destule si chiar am putut sa luam fiecare la un moment dat ce ne-a facut cu ochiul, adica mai mult de o carte. Eu am luat 3 (Agatha Christie« Tragedie in 3 acte », Adriana Trigiani – « Valentine », Elisabeth Strout – « OliveKitteridge » ca tot eram 3 fete si se pare ca m-a urmarit cifra asta toata ziua. 🙂

DSC07722

Am luat fix cartile pe care pusesem ochii cand le-am vazut in maldarul de carti descarcate din dubele editurii Litera.

Anul asta, cel putin nu s-a mai carat cu portbagajul, ci cu sacosa precum cucoana din imagine.

Macar, unii au inceput sa mai aiba masura. Oricum carti au fost destule pentru toti. Nu stiu cati participanti au fost dar cert e ca fiecare a putut sa ia cel putin o carte. Eu zic ca ar trebui sa fim multumiti.

Din pacate, pe latura dinspre Piata Constitutiei nu prea s-a mai format nici un lant, caci oamenii erau tare preocupati de frunzaritul cartilor primite. Sper ca macar se le si citeasca dupa. Asa ca am avut senzatia ca a cam lipsit lantul uman si a fost cam dezordine. Mi-ar fi placut mai multa interactiune umana dar cred ca nu am stat unde trebuia.

DSC07717

astia mi s-au parut cei mai simpatici cititori . chiar pareau ca stiu cum se foloseste o carte 🙂

La ora 20.00, lumea a inceput sa plece, imprastiindu-se. Din poze am vazut ca cei care au stat pe latura dinspre Izvor au fost ceva mai disciplinati si au format totusi un asa-zis lant uman.

DSC07728

Una peste alta, a fost bine (in ciuda unei usoare dezamagiri cauzata de lipsa de genul Asta a fost tot ?) iar eu sunt m-am bucurat pentru fiecare dintre cele 3 primite si abia astept sa le citesc si sa fac apoi schimb cu fetele. 🙂

Sursa imagini : poze personale + Georgiana Mihaila

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cine lipseste de la Noaptea Cartilor Deschise nu e cititor

Conferinta gratuita despre “Branduri, campanii eficiente” pe 28 aprilie

One Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics