December 8th, 2022

Aviz amatoarelor de par blond – poveste adevarata

Asa cum multe dintre reprezentantele sexului frumos au avut aceasta dambla si eu am avut o perioada in care mi-am schimbat culoarea parului. Din fericire, nu m-a tinut prea mult. 🙂

Am suferit putin de obesesia parului blond, caci pana la o varsta imi doream foarte mult sa ma fi nascut cu parul balai. Bine, la mine vopsitul parului a fost mai mult un experiment si mai putin o dambla. 🙂 Am vrut sa vad cum e sa fii blonda, cum te simti, cum te percep ceilalti si de ce unii barbati prefera blondele.

Visam si eu sa fiu o Cosanzeana cu parul balai, desi nu mi-e foarte clar ce culoare de par a avut acest ideal de frumuseste feminina din cultura noastra. Un lucru e insa cert..…avea un par sanatos, lung si frumos. Ca deh…..daca nu ea atunci cine ? 🙂 Normal……oricum pe vremea ei nu cred ca se inventasera vopselurile de par, asa ca nu avea cum sa-si chinuie si sa-si strice podoaba capilara. Asta e treaba femeilor moderne si evoluate. 🙂

La mine, « experimentul blonda creata » a durat aproape 2 ani. Iar ceea ce va povestesc acum e cat se poate de adevarat, trait pe pielea mea….capilara. 🙂

Intr-o seara, cand m-am dus la salon sa ma vopsesc, coafeza a decis sa ma decoloreze si sa ma si vopseasca apoi imediat, eu fiind satena. Cine s-a decolorat vreodata stie ca acest procedeu in sine e agresiv daramite sa te mai si vopsesti imediat dupa. De 2 ori agresiune. Dupa ce a terminat, am simtit ca imi vine sa lesin si putin a lipsit sa nu plec cu salvarea de la coafor. Ma intoxicasem inhaland vaporii aceia toxici ai oxidantului si ai vopselei de par. A fost oribil ! Si oricum cu toata chinuiala de rigoare, tot nu mi-a iesit niciodata nuanta de blond la care visam. Asa ca am fost doar o Cosanzeana maltratata, un pic kamikaze. A fost din seria Ce-o fi fost in capul meu Doamne? Si tot nu m-am prins de ce unora le plac blondele, dar macar m-am lecuit o data pentru totdeauna de fascinatia parului balai.

Dupa vopsitul de atunci, clar ar fi fost util sa-mi sara in ajutor doctorul personal al parului  – Farmec si sa faca o magie ca sa-mi revitalizeze parul. Dar pe atunci (2005-2006) nu era pregatita formula de invocare. 🙂 Bine ca nu mi-am ars parul prea rau si nici scalpul. Nu am produs multe distrugeri ireparabile parului meu.

probe_farmec_superblog

Si acum simt cum mi se zbarleste parul cand imi aduc aminte. Dar ce, credeti ca dupa acest episod, m-am lasat de blond ? Nici vorba……am mai continuat cateva luni bune dupa aceasta patanie pana cand am implinit 25 de ani si mi-a mai venit mintea la cap.

In concluzie, nu faceti ca mine ! Nu merita sa va stricati parul pentru un capriciu !

Mai tarziu, odata cu maturizarea, am inteles ca farmecul unei femei nu sta in culoarea parului. Asa ca am hotarat sa las prostiile la o parte si sa nu imi mai stric parul si ochii aiurea. Si de atunci am spus ca nu ma voi mai vopsi si nu voi mai atenta la integritatera podoabei mele capilare care e perfecta asa cum e. Si daca stau bine sa ma gandesc, am primit mai multe complimente avand culoarea mea naturala decat atunci cand eram vopsita.

IMG_20151004_183127

De curand, am primit la Webstock un cadou din gama Gerovital Tratament Expert si a fost la fix. Dupa ce m-am tuns ultima data, am ajuns la concluzia ca dupa sezonul cald in care parul a fost expus la razele soarelui, ar cam avea nevoie de un pic de regenerare si hranire mai ales ca se aproprie anotimpul vremii reci, al petrecerilor si al sarbatorilor de iarna. Din fericire, nu a trebui sa-mi bat capul prea mult cu ce produse sa aleg caci mi-au fost « livrate » chiar la momentul oportun. Deja am inceput sa folosesc masca regeneranta si dupa ce o termin voi scrie cum mi s-a parut.

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2015

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cand mi-a dat apa putere?

Ce as imbunatati la casa mea

One Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics