January 16th, 2022

Ce as imbunatati la casa mea

Cand ma gandesc la ce aspecte as imubunatati la apartamentul in care locuiesc, imi vin repede in minte 3 chestii : izolatia termica si fonica, niste mobila noua si apoi mi-ar placea sa fie si prietenos cu mediul inconjurator daca s-ar putea. Cam astea ar fi ! Dar in primul rand izolatia termica caci a venit frigul si a inceput sezonul dardaielii. 🙂

Stiti cum sunt perioadele alea enervante de inceput de toamna cand se raceste afara si inca nu se da drumul la caldura si apoi primavara cand se inchide caldura dar este inca racoare in casa ? Eu ma gandesc cu groaza la ele caci perioadele astea de trecere nu-mi plac deloc si imi dau mari batai de cap caci sunt cam friguroasa din fire.

La-casa1Ca orice om, imi place sa am acasa un anumit grad de confort care se traduce in primul rand pintr-o temperatura potrivita atat vara cat si iarna. Din cauza faptului ca stau la utilmul etaj iar deasupra mea este terasa blocului am avut o gramada de batai de cap caci am pierderi de caldura prin pereti si tavan. Asttfel ca vara e cuptor iar vara platesc caldura si cam dardai. Am avut destule meciuri cu administratorul pe subiectul caldurii iarna. Pana acum, la mine in bloc s-a mers pe sistemul repartitoare. Adica teoretic platesti cat consumi. Numai ca la mine numai caldura nu era. Si la intrebarea de ce nu mi se incalzesc caloriferele cum trebuie, toata lumea cam ridica din umeri si dadea vina pe faptul ca stau la utimul etaj. Am primit tot felul de explicatii dar nici una nu m-a « incalzit ». Cam plateam degeaba caldura. Noroc ca anul trecut, dupa ce am dus munca de lamurire cu administratorul si cu vecinii, am trecut la pausal. Alta viata monser ! In sfarsit aveam si eu cald in casa si stiam de ce platesc. Iar diferenta de pret era aproape insesizabila.

In plus, am uneori senzatia ca peretii sunt din carton caci daca e liniste in casa si stranuta vecinul de dedesupt chiar il aud. Si pe vecinii din dreapta si stanga ii mai aud uneori cand sunt mai « vocali ». Insa chiar si asa ma bucur ca ii am.

In concluzie mi-as dori ceva mai mult confort termic ca sa scap de stigmatul « Pai ce vrei draga ? Asa-i la ultimul etaj ! ».

Nu ma pricep eu la izolatii, zidarie, placi de BCA si alte asemenea dar am auzit ca Macon are un sistem complet, care te scapa de multe batai de cap (cum ar fi ale mele).

1920x585

Nascocirea se numeste CASA Plus si pe scurt are 7 beneficii principale :

  • protectie impotriva frigului din timpul iernii,
  • protectie impotriva caldurii din timpul verii,
  • protectie impotriva zgomotelor nedorite,
  • protectie la incendii,
  • protectie in cazul cutremurelor,
  • protectie mediului,
  • protectie fata de cresterile de pret la utilitati

Ce sa zic ? Suna tare bine mai ales primele 3 puncte si ultimul. Si sunt 7, cifra mea norocoasa ! Cred ca mai multa protectie fata de toata cele enumerate, nu exista.

Mie mi-ar fi util. Si intrand pe site-ul lor am vazut ca au si un concurs dragut.

Sursa imagine : http://www.arqhys.com

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Aviz amatoarelor de par blond – poveste adevarata

Haideti la cel mai mare experiment de contact vizual la Bucuresti

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly