November 28th, 2023

Recenzie piesa «Pe jumatate cantec»

Piesa «Pe jumatate cantec» este de tip one woman show. Pentru mine, este prima data cand am vazut o astfel de piesa asa ca eram destul de curioasa. Cu totii suntem obisnuiti cu one man show, o sintagma pe care o folosim si in alte domenii de activitate nu numai in tot ce are legatura cu arta spectacolului. Dar o piesa de tip one woman show…mai rar in peisajul teatral de la noi.

Am vazut aceasta piesa la Teatrul de Arta in cadrul Festivalului National de Teatru Independent. Si uite asa am descoperit ca exista acest teatru, fix vizavi de fosta cladire a Facultatii de Stiinte Politice pe care am absolvit-o. Mare pacat ca pe vremea aia nu exista teatrul ci era doar o terasa la care se mai chiulea din cand in cand. J Cred ca as fi vazut tot repertoriul teatrului.

pe-jumatate-cantec-poster

«Pe jumatate cantec» o are in prim plan pe Francesca, o tanara care are talent muzical si inca din copilarie isi doreste sa devina cantareata. Ii urmarim toate etapele vietii scolare si personale, de la gradinita pana cand devine femeie maritata la casa ei. Desi in copilarie era vesela si plina de vise, totusi se pierde pe undeva pe drum, intr-o viata traita in blazare si inertie, mai mult pentru altii decat pentru sine, renuntand la visele ei.

Personajul Francesca mi se pare foarte bine construit. Este destul  de usor sa te identifici cu ea  pentru ca, daca e sa fim sinceri cu noi insine, multi dintre noi am renuntat la vise si ne-am lasat deturnati de la ele de valtoarea vietii.

Este despre vise neamplinite care lasa in urma lor melancolii, regrete, sentimente inabusite si cicatrici emotionale. Desi piesa nu se termina cu un happy end (ca deh….e ca-n viata !), totusi la sfarsitul ei nu ramai coplesit de stari emotionale negative ci de sentimentul ca ai vazut o piesa foarte bine jucata. Piesa e foarte actuala si accesibila si te cam pune un pic pe ganduri.

Mi-a placut mult interpretarea actritei Anda Saltelechi. E o actrita talentata, cameleonica care se metamorfozeaza pe scena, urmand toate etapele devenirii personajului. Iar interpretarea sa se imbina foarte bine cu proiectile video de pe ecranul din spatele ei.

E faina piesa insa, din pacate, nu stiu daca se mai joaca pe undeva, caci, stiti cum e cu teatrul independent. Greu cu finantarile ! Dar daca aveti bafta si o mai gasiti, mergeti sa o vedeti ca merita !

Mie mi-a placut si v-o recomand !

Distributie: Anda Saltelechi

Regie, Scenografie, Text: Crista Bilciu

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie carte Jill Mansell – « Cel pe care ti-l doresti »

Ziua Bloggerilor, Nastasia, Teatrul Masca

3 Comments

 1. Lazar Adrian
  22/11/2016

  Nu este chiar o noutate 🙂 eu am vazut la TNB in urma cu multi ani “Inca-i bine”cu Rodica Popescu Bitanescu si tot one woman show.

  Reply
  • madalina
   22/11/2016

   Ah da. Ai dreptate. Uitasem de ea. Dar ca pondere nu sunt foarte des intalnite.

   Reply
 2. Lazar Adrian
  22/11/2016

  adevarat!

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly