December 10th, 2023

Recenzie carte Jill Mansell – « Cel pe care ti-l doresti »

Titlul complet al cartii scrise de Jill Mansell, aparuta la editura Leda este « Cel pe care ti-l doresti…e mai aproape decat crezi ». Este un roman usurel, o lectura care sa te binedispuna dar fara mnari pretentii intelectuale. Ma cam plictisisem si eu de ce citesc de obicei, asa ca am zis sa schimb un pic registrul. Nu mai citisem de ani buni un roman de genul asta. E o lectura numai buna de citit in vacanta, pe plaja si nu numai.

E povestea a 2 prietene Nancy si Carmen, cam ghinioniste in amor. Iar asta e prezentarea oficiala :

« Cand Nancy vede ce cadou de Craciun i-a pregatit sotul ei: o masina rosie de tuns iarba!, realizeaza ca bijuteria pe care o astepta era destinata altcuiva. Cui oare?

jill-mansell

Carmen, prietena cea mai buna a lui Nancy, a renuntat la iubire cand si-a pierdut sotul adorat. Acum are nevoie de un barbat care sa-i redea increderea in viata. Dar unde sa-l gaseasca?

Din clipa in care o cunoaste pe scorpia ce ar putea sa-i devina mama vitrega, Mia se hotaraste sa joace rolul lui Cupidon – sagetile ei vor crea confuzie, deschizand insa si drumul adevaratei iubiri…»

Actiunea se petrece in Londra contemporana. E interesant cum se fac si se desfac povestile de dragoste. Nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc daca se intampla chiar asa prin regat sau e doar rodul imaginatiei autoarei britanice.

« Cel pe care ti-l doresti » e un fel de telenovela literara, comica si spumoasa in care rasturnarile de situatie te fac sa stai cu sufletul la gura si sa nu te plictisesti. Evident este vorva despre relatii, cupluri si hatisurile in care se mai impiedica din cand in cand personajele in cautarea partenerului si a fericirii.

Are personaje destul de bine construite si destul de diverse : sotia inselata, sotia unui star rock devenite vaduva bogata, designerul excentric si gay, patronul unei sali de sport, starul rock, vecinii bagareti, adolescenta rebela care incearca sa faca pe Cupidon.

Ar fi buna de ecranizat. Cred ca ar iesi o comedie romantica foarte draguta.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum a fost la Festivalul Bucurestii lui Caragiale

Recenzie piesa «Pe jumatate cantec»

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly