November 28th, 2023

Recenzie « Iubesc sa fiu femeie » de Hedi Hoka

Nici nu mai stiu de unde si cand am primit aceasta carte, insa fix azi am terminat-o de citit.

Cartea « Iubesc sa fiu femeie » este scrisa de Hedi Hoka si a vazut lumina tiparului in 2014 la editura Sian Books.  Pana sa primesc cartea, nu auzisem nici de autoare si nici de numele editurii. Si nici dupa ce am citit pe coperta finala scurta descriere a autoarei, tot nu m-a impresionat. Doctorand in pshihologie cu o vasta experienta in mai multe tari si printre altele membra a Colegiului Psihologilor din Romania. Asa si ce daca ?

iubesc-sa-fiu-femeie-ghidul-femeii-de-nota-10_2_fullsizeAm zis totusi sa o citesc, fiindu-mi usor sa o port in geanta si sa o citesc inspre si dinspre serviciu. Si dupa ce ca am primit-o moca, era mai mare rusinea ca nici macar sa nu o deschid.

Primele 3 capitole mi s-au parut tembele de tot si am catalogat-o repede drept o pierdere de timp cu sfaturi importate de « afara » care la noi nu se prea pot aplica. Tot felul de tehnici care mai de care mai fistichii. Basme…mi-am spus !

Totusi am continuat sa o citesc….cel putin era amuzanta si m-a distrat intr-o prima faza. 🙂

Si dupa ce am trecut de jumatate, a incept sa mi se para interesanta si sa imi devina chiar simpatica pana la final. Sau poate ca eram intr-o alta dispozitie si am perceput-o altfel. Posibil !

Sau cine are rabdare…..primeste la final bomboane. 🙂 Cred ca asa mi s-a intamplat si mie.

Cert este ca aceasta carte este plina de sfaturi, pe multe paliere si subiecte. Depinde foarte mult de nivelul de dezvoltare si deschidere al cititorului. Sfatul meu ar fi sa-i dati totusi o sansa. Chiar daca vi se pare la inceput ridicola sau mai stiu eu cum, eu spun ca, daca stii sa extragi din ea fix ce e potrivit pentru tine, ai putea gasi cel putin cateva sfaturi utile pe care le poti aplica pentru a imbunatati anumite aspecte. Eu am gasit. Plus niste perspective la care chiar nu ma gandisem, pe anumite subiecte.

iubesc-sa-fiu-femeie-ghidul-femeii-de-nota-10_1_fullsize

« Iubesc sa fiu femeie » exploreaza diferitele ipostaze si roluri ale femeii dar nu numai. Gasesti in ea sfaturi de la cum sa iti gasesti un iubit pana la cum sa iti alegi hainele si sa-ti faci ordine in garderoba (foarte util), vitamine, hormoni, sex si alimentatie.

Este scrisa intr-un limbaj usor de inteles, chiar savuros, caci Hedi nu se sfienste deloc sa spuna lucrurilor pe nume si sa impartaseasca din propria experienta de viata (cu bune si cu rele). Deh…psihologii astia, e si ei oameni si mai dau si ei in balarii…pe alocuri, caci nimeni nu-i perfect ! 🙂

Cartea se citeste relativ usor si nici nu costa mult asa ca eu zic ca merita citita.

Ah si inca o chestie ! Nu e o carte DOAR pentru femei. Poate fi citita si de barbati. Am vazut eu cativa pe Facebook care au citit-o si care au si declarat asta public, ignorand probabil glumele de genul Ce faci ma citesti carti de femei ? Respect domnilor !

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum iti alegi lenjeria de pat ?

Ce patesti cand nu faci curatenie la timp

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly