January 28th, 2023

Recenzie film Cod Rosu la Londra

Filmul « Cod Rosu la Londra »  este un thriller cu multa actiune, adrenalia si impuscaturi, continuare a imensului succes de box office Cod Rosu la Casa Alba, numai ca, de data asta, actiunea se muta pe batranul continent, dar tot americanii sunt eroii.

Actiunea se petrece la Londra si incearca zugravirea unui scenariu apocaliptic. La Londra, prim ministrul britanic moare in conditii misterioase si la funerariile sale se reunesc cei mai importati sefi de stat ai lumii. Ocazia perfecta pentru un terorist sa-i lichideze pe toti la un loc si sa se razbune apoi si pe americani.

Cu toate serviciile de spionaj, paraspionaj si cei mai buni experti si agenti, totusi-o cam iau un freza.

london-has-fallen-655133l-1600x1200-n-460b362f

« Cod Rosu la Londra » este un alt film american de spionaj despre eterna lupta dintre americani si « amicii » lor teroristii, musai arabi si suparati pe viata. Deja mi se pare ca devine un cliseu, care a inceput sa plictiseasca si sa oboseasca. Nu ar putea si ei sa gaseasca alta natie cu care sa se razboiasca ? Ca asta cu musulmanii in general, mie mi se pare fumata si parafumata. Parca nu mai impresioneaza pe nimeni. Si nici nu mai sunt credibili. E din seria nici tu nu crezi ce spui….dar continui sa o spui ca doar doar te crede cineva.

Iar mie sugestiile astea subliminale cu ala tuciuriu care e baiatul rau, teroristul inversunat, care are un cap numai rele, deja incepe sa imi dauneze la dispozitie. Ura de rasa ma plictiseste maxim.

Bineanteles ca eroul filmului este un super agent de securitate care face pe dracu’n patru pentru a-si proteja presedintele. Si nu stiu cum face, ca scapa din toate, trece prin foc, ploi de gloante, ziduri, lemne si tot scapa intreg. E mai ceva ca James Bond si nu se potoleste pana nu-si duce misiunea la bun sfarsit. Ca doar e devotat pana la moarte si dupa.

In distrubutie ii gasim pe Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart.

Filmul te tine in priza, te mai invata si lucruri utile (daca stii ce sa extragi din el) insa are si niste faze putin exagerate. De exemplu masina « blindata » cu care fuge presedintele american nu prea e blindata. Iar unele scene sunt un pic prea violente si cam gratuit, dupa parerea mea.

Eu nu pot sa inteleg de ce insista americanii sa faca filme in care sa ofere pe tava idei teroristilor sau altor baieti rai despre cum sa faca nasoale.

In orice caz, « Cod Rosu la Londra »  mi-a cam deschis apetitul pentru trasul cu arma. 🙂 Chiar mi-ar placea sa invat sa trag cu pistoale adevarate nu doar cu cele de jucarie cum faceam in copilarie. Ma gandesc ca e util. Nu stii niciodata in ce situatii te pune viata.

Filmul este distribuit in Romania de Ro Image 2000 si va rula in cinematografe din 18 martie.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ce ai lua cu tine intr-o valiza daca te-ai muta din tara?

Ce filme vedem la cinema in aprilie si mai

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics