August 20th, 2018

Recenzie carte : Viorel Ilisoi – Cele mai frumoase reportaje

Am primit cartea “Cele mai frumoase reportaje” scrisa de Viorel Ilisoi la un eveniment care a fost terapeutic pentru mine. Melania Medeleanu ne povestea despre propriul sau proces de transformare launtrica, despre proiectele sale cu fundatia pe care a infiintat-o si despre reactiile copiilor care participa la Magic Camp. Multe povesti lacrimogene.

Am intrebat-o daca si cartea asta are “proprietati terapeutice” adica reprize de plans. A zis ca da si a avut dreptate. Mi-a luat ceva sa o citesc pentru ca nu e usor digerabila. Este scrisa de Viorel Ilisoi, ziarist cu multi ani la activ in presa romaneasca, de care nu auzisem pana sa-i citesc cartea.

Cuprinde reportajele sale, scrise pentru Cotidianul, Viata Libera si Jurnalul National in perioada 2007-2015 si publicate apoi pe www.viorelilisoi.ro.

Reportajele sale sunt de fapt o radiografie a unei experiente, pentru ca, nu e genul de om care sa se documenteze de pe internet si atat. Nu s-a multumit doar cu atat ci s-a dus undercover, pe teren si apoi a scris articolele. Deci a trait efectiv unele experiente nu doar I s-au povestit.

Asa ca de aia sunt si traite nu doar povestite si nu sunt povesti ci crunta realitate de la vremea aceea. Citindu-le am descoperit o lume pe care nu am cunoscut-o (si multumesc cerului pt asta).

Multi dintre noi nici habar nu avem despre tenebrele in care traiesc unii oameni. Pentru mine a fost pe alocuri de-a dreptul socanta, asa incat ma bucur ca Romania de azi nu mai seamana cu povestile alea horror.

Cred ca e bine de citit mai cu seama in momente de deprimare in care ni se pare ca suntem cei mai napastuiti si nu mai vedem nici o iesire. Dupa ce o vom citi, vom intelege ce norocosi suntem si vom invata sa apreciem ceea ce avem.

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Incep inscrierile pentru EXCURSII CULTURALE GRATUITE in Bucuresti

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly