September 27th, 2023

Recenzie carte : Viorel Ilisoi – Cele mai frumoase reportaje

Am primit cartea “Cele mai frumoase reportaje” scrisa de Viorel Ilisoi la un eveniment care a fost terapeutic pentru mine. Melania Medeleanu ne povestea despre propriul sau proces de transformare launtrica, despre proiectele sale cu fundatia pe care a infiintat-o si despre reactiile copiilor care participa la Magic Camp. Multe povesti lacrimogene.

Am intrebat-o daca si cartea asta are “proprietati terapeutice” adica reprize de plans. A zis ca da si a avut dreptate. Mi-a luat ceva sa o citesc pentru ca nu e usor digerabila. Este scrisa de Viorel Ilisoi, ziarist cu multi ani la activ in presa romaneasca, de care nu auzisem pana sa-i citesc cartea.

Cuprinde reportajele sale, scrise pentru Cotidianul, Viata Libera si Jurnalul National in perioada 2007-2015 si publicate apoi pe www.viorelilisoi.ro.

Reportajele sale sunt de fapt o radiografie a unei experiente, pentru ca, nu e genul de om care sa se documenteze de pe internet si atat. Nu s-a multumit doar cu atat ci s-a dus undercover, pe teren si apoi a scris articolele. Deci a trait efectiv unele experiente nu doar I s-au povestit.

Asa ca de aia sunt si traite nu doar povestite si nu sunt povesti ci crunta realitate de la vremea aceea. Citindu-le am descoperit o lume pe care nu am cunoscut-o (si multumesc cerului pt asta).

Multi dintre noi nici habar nu avem despre tenebrele in care traiesc unii oameni. Pentru mine a fost pe alocuri de-a dreptul socanta, asa incat ma bucur ca Romania de azi nu mai seamana cu povestile alea horror.

Cred ca e bine de citit mai cu seama in momente de deprimare in care ni se pare ca suntem cei mai napastuiti si nu mai vedem nici o iesire. Dupa ce o vom citi, vom intelege ce norocosi suntem si vom invata sa apreciem ceea ce avem.

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Incep inscrierile pentru EXCURSII CULTURALE GRATUITE in Bucuresti

Historia Rediviva lansează proiectul educațional “Acum 100 ani”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly