September 27th, 2023

Incep inscrierile pentru EXCURSII CULTURALE GRATUITE in Bucuresti

In perioada 1 – 15 august 2018 se desfasoara procesul de inscriere pentru unitatile scolare ai caror elevi vor participa la excursii culturale gratuite in Bucuresti, organizate in cadrul proiectului „ACCES: Porti deschise. Minti deschise”, implementat de Asociatia CERC – Centrul European de Resurse Creative si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

In urma acestui proces vor fi selectate 3 unitati școlare ai căror elevi (max. 10/unitate școlară), insotiti de unul dintre parintii lor si de un cadru didactic vor lua parte la o excursie culturala cu o durata de 4 zile, in Bucuresti. Toate costurile aferente deplasarii sunt asigurate din bugetul proiectului, iar pe parcursul excursiilor elevii vor vizita 6 muzee si vor participa la 4 ateliere de dezvoltare personala, iar parintii acestora vor participa la cursuri de parenting.

De aceasta oportunitate vor beneficia 30 de copii din mediul rural defavorizat, impreuna cu parintii lor. Copiii vor face un tur cultural al Bucurestiului, iar cu sprijinul ONG-urilor active, vor participa la ateliere pe teme de interes asociate varstei: stimularea creativitatii, incurajarea participarii si educatie civica, educatie pentru sanatate, siguranta pe internet etc. Parintii vor participa la cursuri de educatie parentals. Excursiile vizeazs in principal copiii aflati in situatii defavorizate si care provin din zone marginalizate. Copiii din mediul rural au un acces limitat la spatii culturale, iar in lipsa resurselor si a unei preocupari din partea parinților sau scolii pentru acest aspect, universul lor cultural se rezuma la biserica din sat, caminul cultural si sarbatorile locale, dupa cum arata Barometrul de Consum Cultural.

„Sunt prea multi copii care nu au destule oportunitati de dezvoltare. Unele familii reusesc decat in mica masura sa faca fata ritmului alert al dezvoltarii sociale, iar copiii vor resimti aceste lipsuri. Lipsurile inseamna stagnare, iar stagnarea se transforma in temeri.” – Magda Diaconiuc, fondator CERC.

Mai mult de jumatate dintre copiii din Romania nu au avut niciodata in comuna sau oras un cinematograf, o sală de teatru sau chiar un parc. Doar 1 din 20 de romani din mediul rural are acces facil la un muzeu. In prezent, scoala ofera doar cateva oportunitati (e.g. Scoala Altfel), iar familia reuseste sa contribuie in prea putine cazuri, iar in unele situatii deloc.

Proiectul „ACCES: Porti deschise. Minti deschise” se desfasoara pe parcursul anului 2018 si urmareste familiarizarea copiilor cu spatiile culturale urbane si sporirea accesului la initiativele si programele care contribuie la dezvoltarea armonioasa a copiilor, derulate de obicei pentru populatia din mediul urban.

Detalii:

Asociatia Cerc

https://asociatiacerc.ro

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Despre divort – 1

Recenzie carte : Viorel Ilisoi – Cele mai frumoase reportaje

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly