Cartea combina sfaturi de viata, antreprenoriat si inspiratie. O combinatie care este pe placul meu asa ca am citit-o cam intr-o saptamana. Se poate citi chiar si mai repede, insa eu am simtit sa mai zabovesc asupra anumitor parti si sa le “rumeg” in ritmul meu. Am avut si cateva AHA-uri.
Ce mi-a placut este ca desi prezinta povestea unui om de succes, nu va asteptatti sa gasiti detalii plicante,o viata tumultoasa, opulenta, excese si nebunie. Nici vorba de asa ceva. Biz Stone e un tip normal, cu o viata absolut normala, mare parte din viata a avut probleme financiare, s-a casatorit cu iubita din liceu si a avut un fiu. Nimic extraordinar si tocmai asta mi-a placut; firescul cu care si-a trait viata si sinceriatea cu care povesteste. Nici chiar dupa ce a ajuns multimiliardar nu a fost genul care sa dea cu bani de azvarlita in dreapta si in stanga cum vedem pe la noi ci e un cunoscut filantrop.
Un tip absolut normal, chiar plictisitor pe alocuri dar care are un alt fel de a gandi si de a vedea lucrurile, ceea ce-l deosebeste de majoritate.
“Plecând de la titlul de „Tocilar al anului“, conferit de revista GQ, şi ajungând unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, conform revistei Time, Biz Stone înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Dar toţi îl cunosc drept cofondatorul creativ, efervescent, amuzant, cuceritor de optimist şi remarcabil de perspicace al Twitterului – platforma de social media care a schimbat de una singură modul în care funcţionează lumea contemporană. În această carte, Biz vorbeşte despre eşec, importanţa vulnerabilităţii, ambiţie şi cultură organizaţională. În lumea lui Biz:
Oportunităţile pot fi fabricate.
Rezultatele bune apar odată ce abandonezi un mod linear de gândire.
Creativitatea este inepuizabilă.
A pune întrebări nu te costă nimic.
Succesul personal şi global se obţine întotdeauna prin empatie.”
Am desprins si notat cateva sfaturi foarte utile oricarui antreprenor.
Principiile care au stat la baza crearii unei companii de succes sunt urmatoarele :
- A produce un impact pozitiv semnificativ
- A fi indragostit de munca pe care o faci
- A genera castiguri majore
Ideea principala pe care vrea sa o transmita Biz este ca poti avea succes facand fapte bune.
Iar principiile pe care a fost fondat Twitter sunt : empatie, altruism si intelegere.
Desi Twitter nu e o aplicatie foarte populara in Romania, in doar cativa ani de zile a reusit sa produca o schimbare in comunicarea digitala si a fost folosita de la actiuni umanitare, stranger de fonduri pana la comunicare politica, depasind cu mult chiar ideile fondatorilor.
Va recomand sa cititi “Ce Mi-a Soptit O Vrabiuta” pentru inspiratie si pentru ca e o lectura foarte placuta care sigur va va imbogati sau cel putin motiva.
Leave a comment