November 28th, 2023

Cum a fost experienta de speaker la Business Girls

Pe 8 iunie am avut ocazia sa fiu speaker la Business Girls. A fost o experienta tare interesanta si sunt mandra de mine si de felul in care m-am comportat.

Imi inchipuiam ca, daca voi fi vreodata pusa in situatia asta, voi avea niste emotii monstruoase. Cand colo….nu! Surpriza cea mai mare a fost ca m-au invitat. Dupa ce am trecut si de asta si am gasit si raspunsul la intrebarea ok dar despre ce o sa vorbesc? emotiile mele s-au potolit si totul a decurs firesc.

afis speaker

Adica nu am avut emotii deloc si nici vorba de frica paralizanta pe care imi inchipuiam ca o voi avea. Inca un exemplu ca toate fricile si blocajele noastre sunt doar in capul nostru si nu au nici o legatura cu realitatea.

In cadrul celei de-a IV – a editii a conferintei Business^Girls, avea sa se vorbeasca despre modelele care au reconfigurat formula succesului la feminin si despre antreprenoriat. Tema conferintei era Succesul la feminin in industrii specifice si Incurajarea diversitatii si apartenenta la valorile organizatiei. Intrucat nu am o vasta experienta in domeniul antreprenoriatului ci sunt abia la inceput de drum, m-am gandit sa vorbesc despre importanta de a avea modele sanatoare atat in cariera sau in atreprenoriat cat si in viata personala.

20170608_112708

Mi-am facut discursul cu fix o seara inainte, l-am repetat de vreo 2 ori si gata. M-am culcat linistita, stiind ca ma voi descurca fara sa ma porticnesc pentru ca nu il invatatsem pe de rost, ci izvorase din mine, in mod natural, autentic, asa cum i-as fi vorbit unei persoane nu unei sali.

Am avut noroc ca nu era o sala cu zeci si sute de oameni ci o conferinta in cerc restrans, cu pana in 20 de persoane. Iar majoritatea erau femei. Erau doar un singur barbat in sala, pe langa celalalt speaker, deci in total 2. 2 dar buni, ca sa echilibreze energia feminina prezenta la datorie.

Am fost speakerul numarul 2, din fericire si m-am legat putin de discursul antevorbitoarei mele (sincer, nu ma asteptam ca la un eveniment despre business sa facem o meditatie, dar m-a ajutat), impartasind auditoriului un exemplu personal, care nu era in plan. Nu prevazusem asta in discursul meu dar mi s-a « nazarit » spontan si nu am vrut sa ma cenzurez. 🙂  Vedeti aici o « bucatica » din discursul meu despre importanta de a avea modele in viata.

Apoi am revenit la ce aveam de spus, am recunoscut ca sunt la prima experienta de vorbitor in public si am spus ca pot sa o dau linistita in bara ca nu se asteapta nimeni sa fiu perfecta. Nici macar eu. Si dupa ce am spus asta m-am relaxat total, asa ca tot discursul a curs in mod armonios si firesc de parca mai facusem asta si eram deja obisnuita. Am reusit sa ma si incadrez in timp. Cred ca secretul a conatat in faptul ca am vorbit liber si am fost autentica iar asta s-a simtit.

Totusi am avut un pic de emotii pentru ca mi-am uitat acasa aparatul foto asa ca a trebuit sa ma bazez pe filmarea fetelor din echipa de organizare care au filmat cu telefonul mobil asa incat filmarea nu e de cea mai buna calitate.

La sfarsit, reactiile au fost pozitive, au venit cateva fetele la mine sa ma felicite si sa imi spuna ca discursul meu le-a inspirat. Si fetele din echipa Inspire Grup mi-au spus ca le-a placut si ca a fost bine. Asa ca, se pare ca nu m-am facut de ras ci din contra, am fost la subiect. Asa ca ma bucur si le multumesc celor de la Inspire Grup ca mi-au dat aceasta sansa !

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Maine sunt speaker la Business Girls

Unde se intalnesc vinurile cu afacerile? la ReVino 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly