September 19th, 2020

Iti miroase gura urat? Iata cum poti scapa de halitoza

Halitoza, așa cum este denumita medical respiratia urat mirositoare, poate afecta pe oricine. Aceasta este o afecțiune destul de raspandita, insa odata cunoscute cauzele, pot fi limitate sau inlaturate efectele. In acest scop, medicii stomatologi de la Clinica New Dental București vin in ajutor cu cateva sfaturi despre cauzele si metodele de tratament.

De cele mai multe ori, halitoza isi are originea in cavitatea bucalas si poate sa se amplifice pe parcursul zilei, in functie de obiceiurile alimentare. Daca mananci usturoi, ceapa sau chiar unele condimente si nu te speli apoi pe dinti sau nu mananci guma de mestecat, stim cu totii ce “miresme” poti degaja. 🙂 Alte obiceiuri, precum fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau cafea pot amplifica mirosul neplacut al respiratiei. Un control stomatologic poate duce la identificarea cauzelor, iar tratamentele realizate de medicii dentisti le pot reduce semnificativ.

„Halitoza este cauzata in primul rand de bacteriile care se formeaza in santul gingival, sub limba sau in spatiile interdentare. Aceste bacterii pot fi usor eliminate cu o igiena orala corecta, care sa includa, pe langa periajul de cel putin doua ori pe zi si folosirea atei dentare, a apei de gura si chiar a dusului bucal, pentru indepartarea tuturor resturilor alimentare din spatiile interdentare sau gingivale.”, a explicat medicul dentist Irina Gavrilut de la Clinica New Dental Bucuresti.

Din punct de vedere dentar, mai sunt si alte cauze care duc la aparitia halenei, precum cariile netratate, obturatiile incorect realizate, lucrarile dentare neadaptate, gingivita, parodontoza si chiar tartrul.

Halitoza apare si ca urmare a problemelor gastro-intestinale sau ale tractului digestiv, afectiuni ale tractului respirator sau sinuzite, secretia salivara scazuta care duce la senzatia de gura uscata (xerostomia).

„Vizitele regulate la medicul dentist si efectuarea unui detartraj o data la sase luni sunt indicate pentru eliminarea altor cauze. In ceea ce priveste lucrarile dentare, acestea trebuie schimbate la un anumit interval de timp, deoarece gingia se retrage si favorizeaza retentia de alimente care pot produce halena.”, a adaugat medicul dentist Irina Gavrilut de la Clinica New Dental Bucuresti.

In cazul altor afectiuni de natura gasto-intestinala care pot cauza halitoza, este necesara consultarea unor specialisti de medicina interna, sau ORL-isti, in cazul sinuzitei.

 

Despre Clinica New Dental

 

Clinica New Dental ofera tratamente complete in domeniul stomatologic, intr-un mediu placut si prietenos cu un personal profesionist si o varietate de servicii de inalta calitate si de ultima ora, precum estetica dentara, implantologie, odontoterapie, endodontie, parodontologie, pedodontie, protetica dentara, ortodontie, chirurgie oro-maxilo-faciala si estetica faciala.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ghiceste castigatoarea campionatul mondial de fotbal si castigi bilete la Untold

Ai socotit vreodata cate device-uri folosesti?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly