January 28th, 2023

Cui i-e frica de dentist si de implant dentar?

Nu stiu altii cum sunt dar multi vad ca se tem de dentist teribil de rau. Mai bine si-ar taia o mana decat sa se aseze pe acel scaun. Iar daca mai aud terifianta sentinta ca le trebuie implant dentar, intra in sperienti de-a binelea. Cand eram in scoala generala si aveam cabinet stomatogic (ca asa era “pe vremea mea”), ma duceam singura singurica la control, fara sa-mi spuna nimeni. Stiam eu cumva instinctiv ca pretioasa mea mostenire genetica trebuie ingrijita ca altfel raman fara ea si ajung obligat forat pe scaunul dentistului.

Si uite asa, avand grija de dintisorii mei, acum ma pot mandri cu o dantura perfecta, la care medicii nu prea au ce sa lucreze decat asa, din cand in cand, cate o mica si insignifianta cariuta. Nu tu lucrari complexe, proteze si alte chestii. Recunosc ca atunci cand ii aud pe unii jeluidu-se ca dentistul le-a recomandat sa-si faca un implant dentar ma ia cu furnicaturi pe sira spinarii gandindu-ma ce procedura scumpa si complicata este. Si iar multumesc cerului ca am “investit” in a mea.

Ghid de turism fiind, aflu mereu de la turistii cu care interactionez o multime de informatii interesante si chestii noi si surprinzatoare despre tara mea. Bunaoara, unii mi-au spus ca stiu de Romania pentru ca au venit aici de mai multe ori pentru diverse proceduri medicale, operatii, clinici, estetica faciala, SPA-uri si alte asemenea. Nu mai este un secret pentru nimeni ca tara noastra se poate lauda cu dentisti buni, aparatura de ultima generatie si clinici de top.

Si uite asa scriind acest articol, mi se ridica awareness-ul la dinti si mi-am dat seama ca anul asta nu am “semnat condica” la detartrajul anual. Mai ramane acum sa imi fac o programare la dentist si intr-o ora gata treaba. 🙂

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Anul asta scriu la Blogathon 2018 ca sa catig premii tentante

Imi rafinez gusturile in materie de…bere

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics