November 28th, 2023

Iluziile in care cred romanii – 3

In ultimele 2 luni nu am mai postat nimic pe aceasta tema, insa continui seria articolelelor despre romani si iluziile in care cred. Poate unora li se mai aprind niste beculete….sau nu. 🙂

Dupa cum va spuneam aici si aici, panseurile astea nu-mi apartin insa rezonez cu ele, asa ca m-am gandit sa le impartasesc si cu voi.

iluzie 1

 1. Intrarea in UE a fost benefica pentru Romania – fals!  

“Intrarea in UE a insemnat de fapt semnarea pactului cu diavolul si pierderea si mai accentuata a independentei economice, a suveranitatii, puterii de decizie, a resurselor minerale, resurselor umane, a fortei de munca, creierelor inteligente etc. etc. etc!. Legile se decid la nivelul UE, preturile se decid la nivelul UE, viata noastra este gestionata de la nivelul UE etc! Intrarea in UE s-a facut dupa distrugerea industriei romanesti si privatizarea a ce a mai ramas, ca nu cumva sa producem ceva ce ar putea face concurenta firmelor din Vest. In felul acesta produsele romanesti sunt pe cale de disparitie, deci, implicit economia romaneasca! Intrarea in UE a insemnat, pe scurt, pecetluirea statutului de colonie al Romaniei!

La schimb, pentru acceptarea de catre populatie a intrarii in UE, fara sa aiba habar in ce se baga, ni s-au oferit doar iluzii:

 1. Iluzia intrarii intr-o familie „civilizata” unde sunt floricele pe campii si totul e roz!
 2. Iluzia ca Europa ne vrea binele si vrea sa ne ajute sa ii prindem din urma pe cei „civilizati”, cand, in realitate, fiecare este pentru el si ne-au acceptat in UE din interes – piata de desfacere de 20 milioane de locuitori, resurse de exploatat pe 2 lei, creiere inteligente de folosit in multinationalele din Vest pentru a produce si mai multi bani etc!.
 3. Iluzia unei bunastari „ca in Vest” (care de 23 de ani tot n-a venit);
 4. Iluzia unei libertati de miscare si decizie pentru popor („Poftim, miscati-va, calatoriti, munciti, supravietuiti si cheltuiti unde vreti voi! Oriunde veti face asta, noi tot vom suge din munca voastra, noi tot pe spinarea voastra vom trai, noi tot va vom exploata si voi tot sclavii nostri veti fi, indiferent de tara aleasa ca destinatie!”)
 5. Iluzia unor fonduri europene, care intr-adevar au ajutat pe multi, dar daca vedem imaginea de ansamblu, o sa realizam ca Romania a cotizat la UE mai mult decat a accesat! („Din 2007 si pana in 2012, Romania a varsat in conturile Uniunii Europene aproape 7 miliarde de euro, si a incasat doar putin peste 1 miliard de euro. Astfel, avem un sold deficitar de aproape 6 miliarde de euro” – sursa business24.ro; in plus, o gramada din fondurile accesate s-au dus la baietii destepti, deci nu in economia reala a Romaniei sau la cetatenii de buna credinta din Romania, ci la infractorii din mediul economic aflați in cardasie cu infractorii din mediul politic.
 6. Iluzia ca in Vest nu e coruptie, cand de fapt am vazut cu totii ce fac parlamentarii europeni pe mii de euro –  banii cetatenilor europeni.
 7. Iluzia ca o sa primim democratie, ca ideal in viata al fiecarei natiuni – ce stupiditate! Cum sa fie democratie, normalitate, bunastare intr-un sistem de exploatare care ii tine pe oameni drept sclavi muncitori? Cum sa fie democratie cand masele de oameni muncesc ca sa tina in spate niste infractori paraziti care nu stiu decat sa exploateze munca sclavilor si sa traiasca in lux de pe urma ei… Cum sa fie democratie cu atata coruptie? Cum sa fie democratie atata timp cat nu exista transparenta in „afacerile publice”? Cum sa fie democratie cu atata saracie in jur!?
 8. Iluzia ca FMI, CE, Banca Mondiala sunt institutii serioase care ne vor binele si vin sa ne ajute cu bani – Ce gluma sinistra! In realitate, indatorarea statelor este metoda moderna de colonizare / transformare in sclavi!

iluzie 2

Romania – o cetate asediata

Asediul la care este supusa tara noastra este analizat in amanuntime (pe componenta sa economica) de profesorul Mircea Cosea, in lucrarea Romania dupa 20 de ani (aparuta la Editura Business Adviser, in 2011). Autorul ajunge la urmatoarele concluzii ingrijoratoare: „Structura economiei a devenit de tip neocolonial, in sensul manifestarii pe planul relatiilor economice externe prin unidirectionare (peste 70% spre UE), prin exces de export de forta de munca ieftina, materii prime slab prelucrate si produse industriale manufacturate pe baza de licente si prin exces de import de alimente si bunuri de consum.”

„Economia se afla sub ocupatie straina, ponderea capitalului strain in total capital investit fiind de peste 80%, iar la nivelul sectorului bancar depasind si acest nivel.”

„Aderarea Romaniei la UE nu a reprezentat un factor de crestere economica si dezvoltare a industriei si agriculturii nationale, ci, din contra, un factor de decadere a acestora, prin presiuni concurentiale!.”

„Coruptia politica a transformat in douazeci de ani statul roman intr-un stat capturat”.
Un exemplu foarte bun al modului in care companiile straine ruineaza economia Romaniei sunt supermarketurile.”

Sursa: ceicunoi.wordpress.com

Sursa imagini : Pixabay

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Oficial sunt donatoare de sange – 1

Iluziile in care cred romanii – 4

2 Comments

 1. Lazar Adrian
  08/08/2016

  Parerea ta sincera care este? Vis-a-vis de aceasta postare.

  Reply
  • madalina
   08/08/2016

   După cum am si scris la început rezonez cu ce zice tipul ăsta.

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly