November 28th, 2023

Cum a fost in infotrip

In saptamana care tocmai s-a incheiat, am cam golanit prin tara, intr-un infotrip pe care il asteptam cu nerabdare de ceva timp.

Am vazut lucruri pe care mi le doream de mult timp sa le vad si nu am avut ocazia pana acum. Am pasit in locuri sfinte si m-am luminat…..si la propriu si la figurat. Mi s-au dezlegat multe dintre enigmele istoriei. Acum le privesc cu alti ochi pentru ca le-am inteles.

Am avut bineanteles si companie foarte placuta : Alex (ghidul nostru), care ne-a introdus in tainele meseriei de ghid si de la care am « furat » cate ceva, ceilalti colegi, viitori ghizi cu care s-a creat o super atmosfera si cu care abia astept sa ma reintalnesc cat mai curand prin locatiile unde vom poposi cu turistii. Si ghizii obiectivelor de pe traseu..…niste super doamne : foarte simpatice toate, doxa de informatii, pe care le prezentau intr-un fel spumos si foarte atipic. Nici vorba de o turuiala adormitoare si seaca din care nu prea mai retii multe lucruri.

12957456_1076951979018379_621023462877122339_o

Iar atunci cand spui ca esti ghid, parca toate portile ti se deschid ca in fata unui rege, zici ca toata lumea iti recunoaste autoritatea. Desi nu esti decat un simplu invatacel.

Si daca se pare ca anul asta voi « golani » la greu cu turistii prin tara, m-am gandit sa imi deschid si o noua rubrica pe blog – Turism.

Am aflat atatea lucruri interesante, care scapa ochilor si urechilor unui turist obisnuit si voi mai afla si altele incat am zis ca ar fi frumos sa le impart si cu cititorii blogului meu.

Iata care au fost obiectivele vizitate in acest infotrip : Castelul Bran, Lacul Rosu, cheile Bicazului, cetatea taraneasca fortificata si biserica evanghelica din Prejmer, manastirile Moldovita, Voronet, l-am vizitat scurt si pe Dracula in Pasul Tihuta, Bistrita, biserica fortificata din Medias, Biserica din Biertan care are o inchisoare matrimoniala fix langa ea (foarte utila caci au avut doar un singur divort in 300 de ani. Pacat ca nu se mai foloseste si in prezent. Cred ca nu are wireless :)), catedrala ortodoxa si palatul culturii din Targu Mures, Sighisoara si Sibiu.

O alta particularitate misto a fost aceea ca atunci cand am plecat din Bucuresti era frig, la lacul Rosu era chiar zapada, dar era cald si o liniste care te facea sa uiti de tot si sa te relaxezi instant, apoi vremea s-a indreptat si s-a facut primavara. Am trecut de la iarna la primavara, de la caciula la maneca scurta.

Parca a fost o calatorie initiatica. Pe cuvant daca am simtit nevoia sa ma uit pe Facebook sau pe alte retele sociale, sau sa scriu pe blog. Nu am avut nici un chef, va spun sincer.

Am parcurs vreo 1400 de kilometri, conform spuselor soferului.

Si ca un invatacel, viitor ghid, am avut si o tema de pregatit ; caci nu a fost doar o plimbare de relaxare ci un prilej de a invata si decoperi multe lucruri noi despre tara noastra si de a ne da un fel de « refresh » la cunostintele de cultura generala.

Tema mea a fost, din fericire pentru mine, personajul meu din istorie pe care il consider un model si cea mai importanta personalitate a istoriei Romanilor – Stefan cel Mare. Asa ca a fost o reala placere sa ma documentez si sa le povestesc despre el colegilor.

Si spun cu mana pe inima ca ti-e mai mare dragul sa lucrezi cu niste profesionisti, cu oameni calzi, primitori, mereu cu zambetul pe buze si oricand la dispozitia turistilor. E foarte relaxant sa stii ca fiecare stie sa-si faca bine treaba pentru care e pus acolo, ca toate merg brici, astfel ca sa nu ai surprize neplacute si lipsa de seriozitate.  E placut sa vezi oameni care stiu sa faca turism la cele mai inalte standarde, astfel ca oricat de carcotas ai fi sa nu gasesti nici un nod in papura.

Mai multe poze aici.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Despre experienta Bla Bla Car

Scurta excursie la Galati

2 Comments

  1. Lazar Adrian
    11/04/2016

    Ce-ti mai merge 🙂

    Reply
    • madalina
      11/04/2016

      🙂

      Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly