December 8th, 2022

Anul asta alerg si eu pe trepte in sus la Sky Run 2016

Aceasta este o poveste adevarata.

Aseara am luat hotararea de a participa si eu la aceasta minunata competitie numita Sky Run.

Sa va spun un pic despre ce inseamna Sky Run 2016. E o competitie de rezistenta care se desfasoara in perioada 23-24 ianuarie 2016, la Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania. E vorba despre 2 « probe ». Sambata alergare in urcare, pe scari ; adica 34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune. Iar noutatea din 2016 (a treia editie) este ca duminica va exista o noua provocare – stafeta de 24 ore. Fix dupa ce se termina alergarea pe trepte de sambata. Adica alergare FARA OPRIRE, TIMP DE 24 DE ORE. Eu la stafeta de duminica nu am curajul sa ma bag. Si pentru ca 34 de trepte ca si anii mei din buletin…deh numerologie…call me crazy. 🙂

Poster-SkyRun-2016-566x800

In 2014, la prima editie, am participat in calitate de sustinator ai altor bloggeri inscrisi in competitie. Ma uitam in jurul meu si vedeam oameni extrem de in forma, care fac sport in mod regulat. Ma gandeam ca eu, care sunt o leguma si nu fac sport regulat, decat in salturi, nu o sa am ce cauta in veci la o asemenea competitie.

Pana aseara cand ceva m-a facut sa apar butonul engage. Nu am mai facut sport de pe 31 decembrie cand am fost pe patinuar ca sa ma antrenez pt noaptea de Revelion. ATAT ! Si pentru ca m-am « trezit tarziu » am ratat antrenamentele oficiale si nici nu am cum sa ma apropii de cladirea aia pana in ziua competitiei. Deci bye bye mers in recunoastere, ca orice om normal la cap inainte de o asemenea provocare.

Asta e! Ma voi antrena pe carile de la bloc. Antrenamentul meu incepe azi deci am numai 4 zile la dispozitie ca sa ma apropi de o forma fizica cat de cat decenta. Nu tintesc locul 1 caci sunt constienta ca nu ma pot compara cu oameni antrenati. Insa pentru mine e o provocare personala si un test bun.

Deci pentru mine va fi o Golgota pe care m-am hotarat sa o urc de bunavoie si nesilita de nimeni. Sa vad cat si pana unde m-or tine curelele.

Deci motivatia mea nr 1 este lupta cu mine insami. A doua motivatie pentru care vreau sa particip la Sky Run este pentru ca are un scop caritabil. O parte din fondurile stranse din taxa de participare merg catre 4 asociatii si ONG-uri care fac lucruri misto si care au nevoie permanent de sprijin financiar ca sa faca lucruri misto si sa schimbe lumea in bine – Hospice Casa Sperantei, Mai mult Verde, World Vision Romania si Mia’s Children.

Sincer, imi plac toate si mi-a fost greu sa aleg una catre care sa fie directionata taxa care va fi platita de catre organizatori pentru mine ca blogger. Daca as fi putut sa impart, as fi dat cate putin la fiecare dintre aceste 4 organizatii. Si as fi avut argumente pertinente pentru fiecare. La naiba ! Chair e greu sa aleg ! Si imi pare tare ca situatia mea financiara de somera nu imi permite, deocamdata sa contribui si financiar mai mult.

IMG_20160119_143642

Cu asta ma “droghez” pana sambata 🙂

Anul asta votez pentru Mai mult Verde pentru ca iubesc planeta. Caci daca nu intelegem sa avem grija de planeta asta minunata si sa reparam distrugerile pe care le-au facut unii descreierati in goana iresponsabila dupa profit, noi ca specie umana nu avem nici o sansa.

Acestea fiind spuse, ma duc sa dau prima tura prin bloc ca sa incep antrenamentul pentru Sky Run 2016. Bine ca e frig pe casa scarilor, ca asa ma si aclimatizez. 2 in 1. He he ! O sa ii sperii pe vecini 🙂

Tineti-mi pumnii ca e prima mea incercare de felul asta. 🙂

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum poti scapa de ochelari

Cum a fost la Sky Run 2016 – episodul 2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics