January 16th, 2022

Cum poti scapa de ochelari

De ziua mea, pe 17 noiembrie, am participat la seminarul lui Flavius Turcanu, intitulat « Imbunatateste-ti Astazi NATURAL Vederea ». Cum as putea sa nu mai am nevoie de ochelari e un subiect care a inceput sa ma preocupe inca de la inceputul anului asta, dupa ce am avut probleme cu vederea. Asa ca am zis, ca poate e rost de aflat ceva nou, care ma poate ajuta.

IMG_20151117_103318

Am aflat ca cei 3 factori care influenteaza vederea sunt : Psihicul, Biochimicul si Fizicul.

Un ochi perfect sanatos are globul ocular sferic. La miopie (ce am eu), globul ocular se alungeste putin. Asa ca degeaba port ochelari, caci acestia nu corecteaza forma globului ocular.

Una dintre cauzele pentru care purtam ochelari este tensiunea oculara pe care in loc sa o eliberam, de cele mai multe ori o accentuam.

IMG_20151117_104245

La acest seminar, am aflat de ce ochelarii actioneaza doar asupra efectului insa nu trateaza cauza.

  • Ochelarii nu corecteaza forma globului ocular
  • Ochelarii mai mult accentueaza tensiunea oculara in loc sa o elibereze (mai ales atunci cand ne schimbam dioptriile)
  • Ochelarii nu actioneaza asupra psihicului (Ce aspecte din viata ta refuzi sa vezi ? Ce sau pe cine te fortezi sa vezi ?)
  • Ochelarii nu trateaza posibilele cauze biochimice (infectii cu diferite bacterii sau virusi, ca de exemplu deodex)

Dupa cum vedeti, purtatul ochelarilor e cam frectie la picior de lemn. Si pot sa confirm asta din proprie experienta.

Vestea buna este ca pentru infectiile ochilor exista CLARIS, niste picaturi care au fost inventate de niste oameni destepti de la Cluj.

IMG_20151117_122930

Asa ca, daca vreti sa scapati de ochelari este necesar sa actionati asupra celor 3 factori sinergic. Cu biochimicul sa va ingrijiti de sanatatea ochilor si sa va asigurati ca nu exista nici un fel de infectie, cu fizicul exista niste exercitii pe care le puteti face pentru a elibera tensiunea oculara (REGULA CELOR 15 SECUNDE : 5 secunde strangeti ochii cu putere,  5 secunde tineti ochii inchisi normal si alte 5 secunde deschideti larg ochii) si mai ramane planul psihic unde e partea cea mai grea, parerea mea. Pentru ca nimeni nu-si pune problema ca intre planul emotional si ochi ar putea exista vreo legatura. Asa ca munca cu psihicul necesita un pic de introspectie personala.

IMG_20151117_121019

Pana una alta, cel mai usor ar fi sa clipiti mai des. Mai ales atunci cand stati cu ochii in vreun gadget, cand cititi sau cand lucrati la calculator.

Flavius ne-a mai aratat si un alt exercitiu care se numeste palmarea.

IMG_20151117_111034

IMG_20151117_110447

Asa ca daca vreti sa va largiti putin orizontul si sa auziti demontate niste mituri pe care ni le spun oftalmologii, mergeti la acest seminar gratuit. Daca nu o sa scapati de ochelari macar o sa va treziti putin la realitate, sau o sa auziti si o alta realitate decat cea care vi s-a livrat pana acum.

Si credeti-ma ca stiu ce vorbesc, caci port ochelari de peste 30 de ani si am auzit tot felul de povesti de la medici. Inclusiv pe cea conform careia trebuie sa port ochelarii permanent ca altfel daca ii scot, se leneveste ochiul.

IMG_20151117_120420

ON = obiceiuri nocive

Flavius spune da, dimpotriva, e de preferat sa stam cat mai mult timp fara ochelari. Si sa facem bineanteles exercitiile in mod constant. Caci daca nu suntem disciplinati, mari minuni nu se vor intampla.

Daca vreti sa aflati mai multe, Flavius are si niste workshopuri in care explica mai in amanunt aceste chestiuni. Insa daca va duceti la curs si nu practicati, e egal cu 0.

Mai multe poze de la seminar aici.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Vreti o imbratisare? E gratis

Clara Toma a lansat o carticica instrument

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly