January 31st, 2023

Voi de unde v-ati cumpara o masina second hand?

De ceva timp incoace, dupa ce am avut accidentul cu bicicleta electrica, ma gandesc serios sa incep sa economisesc bani pentru a-mi cumpara o masina. Chiar daca voi ramane curier sau ma voi reintoarce la ghidat turisti, prevad ca imi va trebui o masina in cel mai scurt timp.

Pana acum, sincer, nu am vrut sa-mu bat capul cu o masina pentru ca, la drept vorbind, am putut sa supravietuiesc si fara. Insa, in lumina schimbarilor la care asistam cu totii….e bine sa fiu motorizata. La iarna, daca vom avea vreme urata, nu voi mai putea face livrari cu bicicleta iar asta va fi un handicap. Si deja nu prea imi place cum suna.

Asa ca, dupa ce termin cu recuperarea, sunt foarte nerabdatoare sa reintru in “paine” ca sa-mi indeplinesc obiectivul de a-mi lua prima masina.

Si pentru ca, nu ma pricep deloc la masini, am inceput si eu sa intreb in stanga si-n dreapta ca tot omul care nu stie dar vrea sa afle. Si daca tot stau printre curieri, nu trebuie decat sa fiu putin atenta la discutiile dintre cei care livreaza cu masina. Asa am inceput sa aflu tot felul de informatii interesante si utile.

Oricum, ma gandesc sa-mi cumpar o masina second hand.

Si ca la orice achizitie pe care o fac, stau, chibzuiesc, fac un buget, ma gandesc si ma razgandesc ca deh…sunt femeie. 🙂

Dar cel mai important este ca imi alcatuiesc o lista cu niste criterii clare pe care le urmaresc: sa fie asa si pe dincolo, sa faca asta si ailalta. Apoi mai negociez eu cu mine insami care criterii sunt mai importante si care nu.

Apoi am inceput sa fac “sapaturi” si mare mi-a fost mirarea sa descopar ca una dintre cele mai titrate firme de inchirieri auto are si vanzare de masini second hand.

Nu stiu altii cum sunt, ca abia am inceput documentarea insa mie una mi-ar placea tare mult sa am siguranta ca masina pe care o cumpar e cat se poate de sigura, ca are istoricul “la vedere” nu manarit, ca a avut un sigur proprietar – asta chiar e important ca in felul asta fiabilitatea masinii creste ca daca a trecut prin nu stiu cate maini….stiu si eu?

Si daca tot vorbim de siguranta – conceptul asta dupa care alergam cu totii- cum va suna o garantie de 2 ani? Nu e telefon dar mie imi suna bine.

Plus ca la SIXT SH gasesti si o mare varietate de masini, optiuni de finantare, preturile sunt atractive. Cam astea ar fi criteriile alea importante pentru mine de care va ziceam mai sus.

Ah si mie imi place mult cum e si site-ul lor, are un meniu care te ajuta mult, e clar si te ajuta sa economisesti timp.

Si daca tot mi-as lua masina de la ei, ca tot am gasit una care imi face cu ochiul, primul drum l-as face la Castelul Peles ca sa ma simt un pic regala si sa invat sa intru si sa ies din parcarea de jos. 🙂

In concluzie, eu zic sa imi urati succes….cu parcatul 🙂

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Kaufland, Coca-Cola HBC Romania si Ursus Breweries, parteneri pentru promovarea colectarii selective la Neversea

LONCOLOR de vara: 1000 de premii instant + o masina Suzuki Vitara

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics