October 31st, 2020

Tinuta ideala cu numai 150 lei

Cum iti inveti copilul valoarea banului facandu-i in acelasi timp putina educatie financiara? Iata o provocare pentru multi parinti din ziua de azi. Am o prietena care citeste si se informeaza in acest domeniu, merge la seminarii de parenting etc pentru ca vrea sa fie o mama model. Are o fetita de 10 ani pe care isi doreste sa o educe cat mai bine si sa o creasca frumos. Laudabil deziderat !

De la unul din seminariile de parenting a plecat cu o idee care i s-a parut interesanta si pe care imi povestea ca are de gand sa o aplice cat mai curand. Vrea sa faca un experiment cu cea mica. Ca tot are nevoie de niste bluze si camasi pentru scoala, printre altele. Mi-a spus ca, daca vrei sa-ti inveti copilul sa nu fie cheltuitor dar in acelasi timp sa-i dai libertatea de a-si aleaga singur ceea ce doreste, e bine sa-i dai un buget fix. E un bun exercitiu pentru ca invata sa-si gestioneze singur resursele financiare si sa se intinda doar cat ii e plapuma.

BLUZA-FATA---ALB-A00023308-01-ALB_1

Deh ! copii din ziua de azi au si ei personalitatea lor, asa ca la 10 ani isi cam manifesta independenta din plin si nu mai tine sa-i aleaga maica-sa tinuta. E rusine mare !

Zis si facut. S-a pus pe scotocit netul si a gasit un PPT. Nu, nu inseamna power point asa cum am crezut eu. Ci este un site de imbracaminte si incaltaminte de calitate, cu articole dragute si la preturi rezonabile. I s-a parut perfect pentru micul ei experiment.

Asa ca, i-a spus fetitei ca are la dispozitie un buget de 150 de lei ca sa-si cumpere tot ce pofteste, incluzand articolele de care chiar are nevoie. A facut ea o simulare inainte si e convinsa ca o sa mearga.

CAMASA-FATA---ALB-A00023524-01-ALB_1

In plus, de Black Friday, PPT face ca preturile mici sa devina si mai mici.

Acum, amandoua suntem curioase ce va alege pustoaica. In mod sigur o sa fie o lectie buna pentru ea iar mama ei va scapa de tentatia de a-i face toate mofturile.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

S-a lansat www.copildrag.ro

Ce speakeri voi intalni la Future of Media 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly