November 25th, 2020

Scoala de bani ne-ar trebui tuturor

Voi mai stiti ce ati facut cu primii bani din primul salariu? Eu imi muncesc creierii de vreo 3 zile sa-mi amintesc si nimic. Cred ca de aia ma si doare la momentul cand scriu acest articol….adica pe ultima suta de metri…cum altfel? 🙂

Dar nici cu primii bani economisiti zau ca nu mai am nici habar ce am facut. In schimb, imi amintesc foarte bine ce am facut cand am fost concediata si a trebuit sa imi iau un an sabatic volens nolens. Norocul meu a fost ca acea concediere a fost negociata la sange nu asa, drept pentru care am plecat si o mare usurare si cu niste banuti in buzunar. Mai mult decat vazusem vreodata din salariu…culmea!

Asa ca primii 400 de euro investiti au fost in 4 sedinte de lifecoaching care mi-au schimbat viata si m-au ajutat sa “rezolv”in doar 2 luni ce nu reusisem sa pricep in primii 30 de ani de viata. De atunci pot sa spun ca a inceput cu adevarat viata mea. Si de atunci ma tot instruiesc si continui sa invat pana oi muri. Pentru ca eu sunt cea mai buna investitie a mea.

Deh…mai bine dupa 30 decat deloc! Fiecare in ritmul sau.

Ce sa mai vorbesc de educatie financiara? Banul e ochiul dracului si noi nu suntem oameni cu bani….numai asta am auzit de cand m-am nascut. Noi nu nou nu noi nu. Pana m-am enevat de-a binelea si am hotarat ca EU DA.

E bine sa ii invatam pe copii inca din frageda pruncie care e treaba cu banii si finantele persoanel ca sa nu ne mai uitam cu jind si oftica la alte natii ca ne-o iau inainte.

Scoala de Bani pe Roti este proiectul national de educatie financiara itineranta al BCR care ii incurajeaza pe copiii între 7 si 14 ani sa invete cum circula banii prin lume, cum sa faca economii si cum sa gestioneze un buget, realizand toate acestea cu ajutorul unor jocuri desfasurate in cadrul atelierelor de educatie financiara.

Acestea au loc in camionul FLiP, special amenajat pentru a fi deopotriva loc de joaca si sala de curs. Timp de o ora si jumatate, grupuri de cate 15 elevi sunt ghidati de traineri specializati intr-o calatorie care are drept scop sa ii familiarizeze pe cei mici cu notiunile financiare de baza.

In 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km Si a ajuns în Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati, Focsani, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt. Peste 7000 de elevi din orasele in care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educatie financiara intr-un singur an. In 2018, camionul a ajuns in comunitatile din Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare si Bistrita. Dupa Cluj-Napoca, FLiP va ajunge in Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia si Sibiu.

La invitatia BCR, Psihotrop a creat imnul FLiP, care a fost cantat in premiera in cadrul caravanei FLiP din Cluj-Napoca, pe 7 iunie. Odata cu acest imn, Psihotrop si Scoala de Bani lanseaza provocarea FLiP your story: ce ai cumparat din primii bani economisiti?

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum facem cand ne lipseste vitamina B12 din organism

Ghiceste castigatoarea campionatul mondial de fotbal si castigi bilete la Untold

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly