December 10th, 2023

Cum facem cand ne lipseste vitamina B12 din organism

Traim vieti agitate, in ritm alerg, facand slalom printre diverse indatoriri, roluri sociale pe care le jucam, atributiuni pe care le facem cu mai multa sau mai putina placere si e musai ca in 24 de ore sa facem tot ce scrie pe to do list. Dupa ce ne straduim atat de tare sa le facem pe toate, ne trezim ca ne apuca stari, multe si diverse, facem ca toate alea si nu prea stim de ce. De multe ori nu prea ne simtim in apele noastre dar nu ne explicam de ce. Raspunsul e foarte simplu….ne lipseste vitamina B12 din organism.

Vitamina B12 este o vitamina care se dizolva in apa, esentiala pentru organism. Uneori, vitamina B12 nu poate fi sintetizata cum trebuie de catre organism si, de aceea, este nevoie de un aport extern de produse care o contin. Vitamina B12 se gaseste aproape exclusiv in alimente de origine animala, cum ar fi pestele, fructele de mare, carnea, ouale, produsele lactate. O cantitate mare de vitamina B12 continuta de diversele tipuri de alimente consumate, nu reprezinta o garantie a atingerii necesarului zilnic de substanta activa necesara organismului uman.

 

Deficitul de vitamina B12 se poate dezvolta lent, cauzand simptome care apar treptat și se pot intensifica in timp sau se poate instala rapid. Simptomele pot include: senzatie de oboseala sau chiar extenuare, de scadere a capacitatii de concentrare si a memoriei, senzatii stranii, amorteala, furnicaturi la nivelul mainilor sau picioarelor, dificultate la mers (impiedicare, probleme de echilibru).

Vitamina B12 este depozitata, in special, in ficat (60%) si rinichi (30%). Asa ca atunci cand auziti cazuri de oameni suferinzi de ciroza, care desi nu s-au atins de alcool in viata lor si lipsa vitaminei B12 din organismal lor poate fi o posibila cauza. Si azi asa maine asa, pana cand se duc si jantele si ramai cu masina in drum. Ca e si corpul nostru destept dar nu o poate duce la nesfasit pe lipsa. La un moment dat…pauza.

Asa ca este bine sa nu ajungem in faza asta, ci sa luam masuri din timp, ajutand organismul.

B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12. Acesta ajuta in cazul senzatiei de extenuare, reduce oboseala inexplicabila si imbunatateste calitatea somnului. In plus, alunga starile de neliniste si iti readuce bucuria de a trai. Producatorul suplimentului B12 Vital este WÖRWAG Pharma, o companie germana care si-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun. WÖRWAG Pharma este o companie activa pe plan international cu valorile unei afaceri de familie. Produsul B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital se gaseste incepand cu sfarsitul anului trecut in principalele lanturi de farmacii din tara.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Mitza biciclista motorizata

Scoala de bani ne-ar trebui tuturor

2 Comments

  1. 18/10/2018

    E bine de stiut 🙂 cred ca asta imi lipseste si mie

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly