August 5th, 2020

Rugaciune pentru unitate

Pe 25 ianuarie a avut loc in Catedrala romano-catolica Sf. Iosif o rugaciune pentru unitatea creștinilor.

Cand am actualizat postarea cu evenimente pentru luna ianuarie am vazut si acest eveniment pe Facebook. Ceva m-a indemnat sa merg acolo. Simteam ca trebuie sa fiu in acel loc. Am o anumita atractie pentru bisericile catolice iar recent chiar fusesem acolo la un concert.

Am invatat ca atunci cand simt sa ma duc intr-un loc, ma duc, chiar daca nu stiu prea bine de ce o fac. Aflu de regula pe parcurs. šŸ™‚ Asa ca imi place acum sa ma las surprinsa.

M-am dus fara ca macar sa stiu absolut nimic despre aceasta rugaciune; nici ce reprezinta, nici cand, cum, de ce etc.

Ajunsa acolo am aflat ca era, de fapt un moment care incheia saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, din acest an. Si ca asa se oficiaza in fiecare an, rugaciuni si slujbe, pe durata celor 8 zile din saptamana luminata. Sa ma iertati daca gresesc, insa la partea de ritual a religieiā€¦..mai am multe de aflat, inteles si invatat.

15936988_809098905895691_4337236294843091239_o

Nu va pot relata ce am simtit cand am ascultat predica, asa ca va las sa urmariti filmuletul de mai jos si sa Ā«Ā experimentatiĀ Ā» singuri ce simtaminte transmite.

Eu una mi-am dorit inca dea cum vreo 2 ani sa particip la o rugaciune colectiva pentru pace. Ma bucur tare ca am nimerit la momentul oportun, la aceasta rugaciune pentru unitate. Caci UNITATEA ne cam lipseste noua romanilor si asta e pacatul care ne-a tot Ā«Ā macinatĀ Ā» vreme de secole.

Iar acum, cred ca in virtutea tuturor evenimentelor care se intampla e mai mare nevoie ca niciodata sa fim uniti. Si ma bucur ca s-a gandit cineva sa adune majoritatea confesiunilor religioase si sa se roage cu totii pentru unitate. Ca tot preotii sau episcopii sunt mari influenceri. Ā Pur si simplu separarea religioasa si confesionala disparuse si eram o biserica plina de oameni care se rugau toti, din suflet pentru acelasi lucru. Ce poate fi mai inaltatorĀ ?

Mi-a placut ca pe langa cei prezenti, era in biserica si un reprezentant al Presedentiei. E un semnal important asta.

Predica mi-a mers la suflet, rugaciunea de asemenea si fiecare cuvant a reverberatā€¦..intr-un fel. Ma bucur ca am fost prezenta acolo si ca pot sa si scriu despre asta.

La anul o sa fiu vigilenta si am sa particip la toate cele 8 zile de rugaciune.

 

Sursa imaginiĀ : Facebook

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Iluziile in care cred romanii ā€“ 6

Bine faci bine gasesti sau Campionatul de Bine

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly