December 10th, 2023

Roboti, bataie si efecte speciale 3D – Transformers, ultimul cavaler

Al 5-lea film al francizei Transformers aduce in prim plan aceiasi protagonisti prinsi in eterna batalie dintre bine si rau pentru soarta planetei Pamant.

Se pare ca acest film va fi ultimul din serie, asa ca regizorul Michael Bay avrut bineanteles sa-l faca memorabil.

Marturisesc ca nu le-am vazut pe celelalte, pentru ca nu ma omor dupa acest tip de SF. Asa ca pot spune ca am fost surprinsa de combinatia de tehnologie (da, masinile alea Ferrari si Lamborghini care se transforma in roboti, ma rog autoboti mi-a placut) cu istorie, mitologie, cotonogeala si un pic de romance. Un fel de shaorma cu de toate. E si putin dificil de catalogat caci intalnim in acelasi film SF, actiune, thriller si aventura.

transformers-the-last-knight-410334l-1600x1200-n-b298b6b9

Deci avem asa : o minte diabolica, ce urmareste renasterea planetei Cyberytron si distrugerea planetei Pamant. Iar de data asta, tartorita sefa e un personaj feminin. Lumea e in fierbere, oamenii se bat cu autobotii, Optimus Prime e putin indisponibil asa ca ce sa mai ? E nevoie disperata de un erou. Cade interpretat de Mark Mark Wahlberg intra in actiune si incearca sa salveze soarta omenirii. Si nu e singur pentru ca la momentul oportun ii apar in cale Sir Edmund Burton (nimeni altul decat Anthony Hopkins care aduce un plus de eleganta si distinctie in poveste) si o profesoara de la Oxford, foarte sexi de altfel, interpretata de Laura Haddock.

Anthony Hopkins, interpretand magistral rolul unui lord englez, sarmant si putin sarit, ii aduce impreuna pe cei 2 protagonisti si le explica cam cum sta treaba. Soarta Terrei sta in gasirea unui artefact foarte pretios, un toag care i-a apartinut legendarului vrajitor Merlin si care ce sa vezi nu poate fi manuit decat de descendenta lui, tipa cea sexi din poveste pasionata de istorie. Caci batalia este veche si se duce in negurii istoriei inca din timpul cavalerilor mesei Rotunde.

Care e legatura dintre Hitler, autoboti, distrugerea Terrei, Merlin, Stonehenge, cine este ultimul cavaler si eroii nostrii contemporani va las sa descoperiti singuri in sala de cinema 3D. Filmul abunda in efecte speciale si ar fi pacat sa-l vedeti fara ochelari 3D la IMAX.

Filmul este distribuit in Romania de RoImage2000.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie Ghost in the Shell

Recenzie O noapte de pomina – mame dezlantuite

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly