November 29th, 2022

Recenzie Ghost in the Shell

«Ghost in the Shell» este unul dintre filmele alea mai altfel» in care joaca Scarlett Johansson, asemanator cu Lucy (care mi-a placut la nebunie).

Este un SF care ruleaza la IMAX din 31 martie. Amatorii de gadgeturi, de tehnologie si de hackereala (ca tot e la moda in aceasta perioada) il vor iubi. Cred ca mare parte din tehnologia din film exista deja sau se lucreaza la ea si in curand va fi accesibila publicului larg. Ca doar de aia se fac filme despre viitor ca sa stim macar ce ne asteapta.

Numai ca tehnologia este o arma sau o unealta. Depinde de noi oamenii cum o folosim.

ghost-in-the-shell-493739l-1600x1200-n-1bff5c14

Intr-o Japonie super tehnologizata in care multi oameni au creiere cibernetice,

«Ghost in the Shell» reda povestea lui Major (interpretata de Scarlett Johansson), un hibrid unic om-cyborg, care conduce o unitate speciala. Filmul se bazeaza pe faimoasa serie manga cu același nume din 1995.

Avand misiunea de a-i lichida pe mai periculosi criminali si extremisti, Section 9 se vede confruntata acum cu un inamic al carui singur scop e sa distruga definitiv progresele facute de Hanka robotics in cybertehnologie.

Asa ca super robotica Major, cu super puteri si cu creier uman in corp de cyborg, « perla coroanei » se vede atrasa intr-un joc periculos al carei miza ii scapa.

E nostim sa descoperi ca personajul pe care incerci din rasputeri sa-l razi de pe fata pamantului ti-e un fel de « ruda ». Si apoi sa descoperi ca tot ce ti s-a spus e o minciuna sau ca nu mai poti sa faci demarcatia clara intre realitate si iluzie.

Se vorbeste de fapt si despre creatie, despre Adam si Eva, caci « fratiorul » ei era de fapt un alt robot care fusese creat inainte si care daduse erori de fabricatie. Asa ca au facut-o apoi pe ea care parea o reusita totala.

E si despre calatoria ei spre a-si descoperi radacinile si familia. La un moment dat chiar e emotionant filmul. In orice caz e un film care merita vazut.

Ghost este de fapt spiritul care ne face umani. E un fel de paradox ; desi este un film despre roboti si tehnologie, de fapt mesajul pe care-l transmite e altul. Umanitatea ar trebui sa fie darul nostru cel mai de pret pe care oricat de departe ar ajunge intr-o buna zi tehnologia nu ar trebui sa-l pierdem.

Deci tehnologia e buna dar ar trebui sa aiba si niste limite ca sa nu dam in dementa si sa o luam pe aratura.

 

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ce urmeaza la cinema in decembrie 2016, ianuarie + februarie 2017

Roboti, bataie si efecte speciale 3D – Transformers, ultimul cavaler

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics