September 27th, 2022

Recenzie O noapte de pomina – mame dezlantuite

Cand m-am uitat la « O noapte de pomina » am avut senzatia ca vad un fel de combinatie intre « Mame bune si nebune (Bad moms) » cu « Marea mahmureala » (Hangover). De cum am vazut trailerul am stiut ca e un film la care o sa ma distrez. Si asa a fost !

Comedia « O noapte de pomina » (Fun Mom Dinner) este despre 4 mame care decid sa ia o pauza de la rolul de mame si sa organizeze o iesire, asa ca intre fete.

Protagonistele filmului sunt Kate, Emily, Jamie si Melanie, fiecare cu ale sale « issues ». Ce le uneste este faptul ca isi duc copii la aceeasi scoala. Profilul lor, pe scurt, arata cam asa : Kate – casatorita, cu 4 copii, plictisita pana peste cap de rolul de mama, nu interactionaeaza cu celelalte mame, Emily – prietena cu Kate, plictisita de rutina vietii de familie si neglijata de sot, Jamie – proaspat divortata, obsedata de social media si de selfie-uri si Melanie – prietena cu Jamie, fericita in casnicie, foarte implicata in activitati legate de scoala copiilor, tonica, sufletista, plina de viata si foarte directa.

Coplesite de prea multe roluri printre care trebuie sa faca echilibristica in viata de toate zilele (mame, sotii, drepti la joburi) si de toate responsabiliatile vietii de parinte, ele nu-si doresc altceva decat un moment de respiro. In toata nebunia, care uneori pare un haos total, a vietii de familie, nu mai au timp pentru ele asa ca mai au putin si explodeaza.

In consecinta, Jamie si Melanie decid sa ia o pauza si sa iasa in oras la o cina. Ca sa-si largeasca cercul si sa se cunoasca mai bine cu celelalte mame, o invita si pe Emily care insista sa o aduca si pe Kate. Desi cele 2 nu o prea au la inima pe Kate, totusi accepta.

Dupa ce-si « tocmesc » sotii sa aiba grija de progenituri, mamele ies in oras. Nu-si doreau decat sa evadeze din rolul de mame responsabile pentru o seara.

Dupe ce Kate si Melanie se « ciufulesc » putin verbal, asa, pe post de aperitiv, fumeaza apoi pipa pacii (adica un joint) si de aici incepe nebunia. O cina buna, un joint, cateva pahare de alcool iata reteta perfecta si uite asa incepe dezmatul total – o noapte pe care nu o vor uita atat de usor.

Ajung la un moment dat si intr-un bar de karaoke, iar din spatele tejghelei apare un barman foarte sarmant, nimeni altul decat Adam Levine, solistul trupei Maroon 5, o ispita numai buna pentru Emily, care este gata gata sa calce pe bec. Fanele lui Adam nu vor fi dezamagite. 🙂

Insa nu doar sotiile lor au parte de actiune si momente comice. Sotii ramasi acasa (al lui Emily si al lui Kate au grija impreuna de copii) se gasesc in fata unor « provocari de zile mari » : sa aiba grija de proprii lor copii. J Fac ce fac si reusesc sa se incuie pe afara, asa ca se vad nevoiti sa doarma cu totii claie peste gramada in dubita sotului lui Kate.

Super nostime sunt fazele cu stangaciile celor 2 soti interactiunea cu copii lor, discutia ca intre barbati, sau schimbul de sfaturi de parenting. Sunt absolut deliciosi, mai ales cand incearca sa iasa din situatiile care-i depasesc si cum ajung sa constientizeze si sa aprecieze rolul si importanta sotiilor lor.

E un film despre mame, tati, copii, probleme si provocari in casnicie, neampliniri, bucurii, hormoni, relatii de familie, parenting. Nu am copii, asa ca fazele de la inceputul filmului cu nazdravaniile copiilor, desi exagerate, m-au cam bagat in sperieti, sincer.

Mi-am dat seama cat de greu este sa le faci pe toate bine. Ce mai… mamele sunt niste super eroine! Si daca nu ati priceput asta pana acum mergeti sa vedeti acest film ca sa va intre bine in cap.

Filmul este distribuit in Romania de RoImage2000.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Calatoresti cu rulota prin tara? Ce trebuie sa stii

Barry Seal – American Made – trafic in stil american

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics