July 13th, 2020

Precum in iad asa si pe pamant sau Ai grija ce faci pe lumea asta ca nu pleci neplatit!

Am vazut “Precum in iad asa si pe pamant” fix de ziua mea – Sf. Maria (halal mod de a-mi petrece onomastica!).

as-above-so-below-487454l

Este un film “horror spiritual” (cam asa l-as cataloga eu) cu accente de thriller. Este povestea lui Scarlet Marlow, o studenta la arheologie urbana care pleaca intr-o aventura urbana pentru a decoperi ceea ce umanitatea a vrut sa afle mereu. In goana ei nebuna, merge dincolo de pasiunea pentru cunoastere si ii mai mobilizeaza si pe altii impreuna cu ea. Intregul grup exploreaza catacombele care se afla sub Paris si se intalnesc cu demonii personali care se intorc si ii bantuie, fortandu-i sa-si rezolve chestiuni din trecut.

as-above-so-below-255926l

“Precum in iad asa si pe pamant”  cred ca s-a vrut a fi o parabola, insa cam amesteca intr-un mod destul de ciudat, toate marile mituri ale omenirii, religie cu spiritualitate, cautarea pietrei filosofale, piramide egiptene, Dante (Divina Comedie), numerologie si altele.

Nu am fost niciodata la Paris si am aflat recent ca acele catacombe chiar exista. Sper ca filmul sa nu declanseze o isterie de oameni care, manati de curiozitate, sa se duca prin acele locuri. Si eu sunt curioasa si am spirit de aventura insa m-as gandi de 2 ori inainte sa ma duc acolo. Nu este de glumit daca intr-adevar sunt reale.

as-above-so-below-624312l

Interesant a fost modul in care a fost filmat. Pe alocuri, pare filmat cu o camera de amatori, in stilul unui documentar.

Eu l-as recomanda ca vizionare obligatorie in penitenciarele din Romania si politicienilor nostrii. Nu de alta, dar poate le mai vine mintea la cap si mai invata ceva.

as-above-so-below-513387l

Concluzia filmului este : Ai grija ce faci in viata asta, ca nu pleci dincolo neplatit!

Fimul este adus in Romania de RoImage.

Imagini preluate de pe www.cinemagia.ro

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Bailar bailar cu Los Hermanos Dinamita pe heliport

Rolobicla – mijloc alternativ de transport urban

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly