October 17th, 2021

Intrusul – un thriller un pic horror

De astazi, cine iubeste thriller-ele si filmele cu accente horror poate vedea la cinema filmul « Intrusul (Shut In) ».

Intr-o prima faza, din trailer am crezut ca acest film o sa fie vreo 75% thriller si doar vreo 25% horror. Dupa vizionare, am constatat ca nu e cine stie ce si e putin cam spookie.

shut-in-poster

Naomi Watts interpreteaza in acest film o psiholoaga de copii care duce o existenta izolata, in mijlocul padurii, dintr-un stat american, departe de orice urma de civilizatie. Dupa ce isi pierde sotul intr-un accident, ramane cu fiul sau vitreg adolescent (Stephen) pe care trebuie sa-l ingrijeasca, fiind aproape paralizat in urma accidentului. Acesta pare a fi complet inert, o adevarata leguma….saul cel putin asa crede ea.

Cand in peisaj apare un alt baietel, Tom de 10 ani, lucrurile iau o intorsatura ciudata, iar Stephen se dovedeste a nu fi asa cum il credea mama lui. Ba chiar incepe sa aiba niste reactii foarte ciudate fata de ea si vrea sa-i faca rau.

Reactiile protagionistei sunt un pic nefiresti, dupa parerea mea. Adica daca te urmareste un manic ca sa-ti faca nasoale si viata ta este in pericol, din moment ce ai scapat din locul in care esti amenintata, cu adrenalina pompandu-ti in vine fugi cat de tin picioarele ca sa scapi cu viata. In nici un caz nu te reaintorc in locul groazei pentru inca o portie. Decat daca esti nebuna sau putin masochista.

Din punct de vedere psihologic, filmul vorbeste despre adolescentii, ale caror traume, daca nu sunt descoperite si tratate la timp pot degenera, transformaindu-i in niste criminali paranoici. Ei pot chiar dezvolta atasamente extrem de nesanatoase fata de parintii adoptivi.

Protagonistei ii este extrem de greu sa se descurce singura, sa fie si mama si psiholoaga in acelasi timp si sa mai si ingrijeasca singura un adolescent aparent lipsit de aparare.

Sincer am crezut ca dupa vizionare, o sa am cosmaruri. Din fericire nu am avut.

Nu va recomand sa mergeti cu copiii la acest film pentru ca mai mult ca sigur nu vor intelege nimic.

Filmul este distribuit de Ro Image 2000.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Vrei o Dacia 1300 vintage? Participa la concursul « Doua Lozuri »

Recenzie « Florence » – un musical jucat magistral

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly