November 29th, 2022

Ieri am donat ultimele haine

Asa m-am bucurat ieri cand am ajuns in Cismigiu sa donez niste haine si niste rechizite, de nu va pot spune.

Anul trecut, in martie, umpleam masina unei prietene cu carti pe care le-a dus la ea la firma si au mers la o scoala.

Anul asta, am donat ultimele lucruri care imi prisoseau si de care abia asteptam sa scap din casa. Victoria a fost ca am reusit sa o conving pe bunica sa mai dea din hainele pe care le are prin dulapuri, stranse in ultimii zeci de ani si de care nu vroia sa se desparta cu nici un chip, desi nu le-a mai purtat de cativa ani.

IMG_20160416_155739

Asa ca a umplut un sac.

Am vazut pe Facebook ca cei de la Copacul cu haine si Impreuna rezistam organizau o colecta de haine pentru copiii si mamele de la Valea Plopului, pastoriti de parintele Tanase.

Anuntul suna asa :

« #OameniFrumosi,

Cand va apucati de facut curatenia de primavara sau de Paste, puneti deoparte hainele, incaltamintea, jucariile, cartile si ce nu va mai trebuie, pentru ca pe 16 aprilie, ne vedem intre orele 13 si 19.

De data asta, ne focusam pe copiii si mamele de la Valea Plopului si din Valea Screzii, carora vrem sa le facem impreuna cu voi o bucurie inainte de sfintele sarbatori de Paste. Daca donatiile vor fi multe, le vom imparti si in alte comunitati. »

Cand am ajuns in parc, era aproapte toata aleea de la intrare blocata cu pungi si saci, plini cu tot felul de lucruri. Am zis wow ce multe sunt ! Oamenii chiar au donat lucruri. Ti-era mai mare dragul sa le privesti, stiind ca aveau sa ajunga la cineva care are nevoie de ele.

Partea mai putin frumoasa era ca bietii voluntari, trebuiau sa pazeasca sacosele de tiganii care se stransesera ca ulii, mirosind ca e rost de dat cu jula.

Mi se pare cea mai buna motivatie ca sa faci curat prin sifonier si sa mai « dai divort emotional » de boarfele din dotare, pe care nu le mai porti sau de care te-ai plictisit.

Am avut un sentiment de bucurie si multumire sufleteasca ce nu se poate descrie in cuvinte.

Insa, cred ca de data asta, am epuizat cam tot ce aveam de dat, asa ca sper ca la anul sa pot contribui cu bani.

Va invit sa faceti la fel. Sunt sigura ca aveti lucruri de care ati vrea sa scapati dar nu aveti cui sa le dati. Noroc cu Facebook ca m-a ajutat si la caritate si la curatenie. 🙂

Pe parintele Tanase il gasiti la www.asociatiaprovita.org.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum a fost la Prahova tv in emisiunea lui John Cristea

Voi mai tineti minte care a fost primul document printat?

2 Comments

 1. Adi Lazar
  18/04/2016

  Cand va fi data viitoare?

  Reply
  • madalina
   18/04/2016

   Nu stiu. Urmareste-le contul de Facebook.

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics