November 29th, 2022

(Guest post) Legătura dintre linişte şi succes

Cu siguranţă gândul tău zboară acum către ce înseamnă pentru tine “linişte”. Poate fi absenţa zgomotelor, poate fi faptul că viaţa ta merge ca pe roate, poate fi cabana din mijlocul pădurii sau plaja cea pustie. Toate acestea sunt minunate şi sper că te bucuri de ceea ce ele îţi aduc. În schimb, mi-am propus astăzi să vorbesc despre liniştea interioară, aceea care ne asigură fundamentul atingerii succesului în ceea ce ne-am stabilit.

Această stare diafană este de nepreţuit. Pacea interioară sau calmul interior sunt trăsături ale oamenilor puternici, ale oamenilor de succes, ale oamenilor evoluaţi spirituali şi, cumva, toate acestea se leagă, derivă una din alta, sunt complementare, se completează, se succes şi creează un cerc, în care odată intrat înţelegi mai bine cum funcţionezi la nivel interior.Lumea ta interioară creează lumea ta exterioară. Starea de calm interior este ceva ce se obţine după un efort îndelungat, este un proces destul de dificil şi tocmai, pentru că este dificil, majorităţii oamenilor li se pare o himeră, devine ceva la care speră, dar la care nu cred că pot ajunge vreodată. Un prim pas în dobândirea acestei stări este să-ţi observi dialogul interior la nivelul minţii tale.

Mintea ta este extrem de jucăuşă şi instantaneu poate trece de la aspecte pozitive, la aspecte negative. Dacă mindsetul tău nu este unul axat pe a gândi pozitiv, pe a vedea frumuseţea lumii în ceilalţi şi în tot ceea ce este în jurul tău, pe transformarea obstacolelor în oportunităţi, dacă nu eşte axat pe obţinerea a ceea doreşti, dacă nu are în spate un “de ce” puternic pentru atingerea obiectivelor, atunci este destul de probabil că nu controlezi acest dialog. Dacă nu-l controlezi, nu vei putea calma mintea pentru a ajunge la un nivel mai adânc şi mai sănătos al acesteia. Observă-ţi gândurile şi alege-le doar pe cele care te susţin.

fototapet-liniste-858763

Când eşti calm interior vei transmite acest calm şi la exterior. Îţi va creşte capacitatea de autocontrol şi de adaptare la mediul înconjurător. Astfel, nu vei mai cădea pradă urgenţelor celorlalţi şi vei reuşi să prioritizezi ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Calmul interior este o dovadă şi de evoluţie spirituală, o profunzime care va fi imediat simţită de toţi ceilalţi din jurul tău. Este ceea ce trezeşte respectul faţă de tine, precum şi iubirea din partea celorlalţi. Este aproape imposibil să nu iubeşti un om calm, cu inimă bună, plin de compasiune şi care are ca scop în viaţă ajutorul şi valoarea pentru semenii săi.

Un astfel de om arată un caracter bine şlefuit, o adevărată umbrelă pentru toţi atunci când plouă sau un copac care oferă tuturor umbra necesară atunci când soarele arde. Cunoaştem cu toţii oameni care nu fac altceva decât să fie furioşi, iritaţi, frustraţi, acuzatori, critici, mânioşi, răzbunători şi îi vedem cum se autodistrug. Toate nu duc decât la pierderea echilibrului, la tulburarea liniştii interioare şi la exprimarea în exterior a tot ce este mai urât în manifestarea umană.

Te gândeşti că această stare de linişte interioară este poate apanajul maeştrilor. Aşa este, măiestria, succesul, disciplina, adevărul, bucuria, iubirea absolută sunt caracteristicile, abilităţile maeştrilor. Dar te întreb: “dacă orice abilitate se învaţă şi unii au reuşit s-o dobândească, atunci ce te face să crezi că tu nu poţi deveni un maestru?”

Gândul este primul nivel de creaţie, iar stăpânirea gândurilor, înseamnă autocontrol. Autocontrolul înseamnă calmitate. Calmitatea înseamnă tărie. Tăria înseamnă succes. Succesul înseamnă măiestrie. Ai tot ceea ce este nevoie, ai abilităţi şi talente unice, care aşteaptă să iasă la iveală, aşa că: reconectează-te cu tine, trezeşte maestrul care doarme în interiorul tău, iar acest lucru îl poţi face începând să înţelegi cât de importantă este liniştea interioară şi legătura acesteia cu o viaţă din ce în ce mai bună

 

Daniel, bloggerul care te motivează

Daneil Tanase

 

  În câteva cuvinte, Daniel este un tânăr care adoră să înveţe şi să se dezvolte permanent. Este life coach şi expert în finanţe personale. Pe Daniel îl poţi urmări şi contacta pe reţelele sociale şi aşa cum el spune: “Trezeşte Motivaţia din Tine” este motto-ul blogului personal, pe care îl poţi citi la adresa – http://blog.danieltanase.com

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Am dat liber la Guest Post-uri

Cu cine ai cei mai multi prieteni in comun pe Facebook?

One Comment

  1. 03/02/2018

    Interesanta conexiunea dintre cele 2!

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics