Educatia nu se face doar pe bancile scolii sau ale universitatii, in sali de clasa. Mai nou, de cativa ani incoace a inceput sa ia si la noi avant educatia non formala, care se poate face sub diferite forme.
Taberele ducationale sunt o solutie, care mie mi se pare destul de desteapta, cu ajutorul careia iti poti trimite copilul pe perioada verii intr-o locatie frumoasa, sa se distreze, sa se destresseze dupa 1 an de buchisit, sa mai si invete ceva nou sau sa-si perfectioneze cunostintele deja acumulate. Unde mai pui ca are si posibilitatea sa socializeze, sa se familiarizeze cu a face parte dintr-o cumunitate internationala si sa-si faca prieteni. Si toate astea intr-un mediu organizat, in care invata si ce e aia ordine, disciplina, punctualitate si e supravegheat.
Daca as fi parinte, abia as astepta sa-mi « expediez » vara copilul intr-o astfel de tabara si consider ca ar fi o investitie buna. Unde mai pui ca as avea si eu timp de respiro, poate de mers in vacanta, timp de hobby-uri, de mai multa socializare, relaxare si alte asemenea.
Si daca ar fi sa fac asta as alege o destinatie exotica cum ar fi aceasta tabara de engleza in Algarve, Portugalia. Arata ca un resort de lux. Nici nu seamana cu o tabara. Sau, cel putin, nu cu ceva care sa-mi fie familiar. Pe vremea lui Ceasca, taberele din Romania aratau foarte diferit de ce este acum.
Copiii si parintii din ziua de azi au atatea optiuni. Iar asta e un lucru bun.
In plus, atunci cand ne gandim la o tabara, multi dintre noi isi imagineaza, poate, ca este destinata elevilor sau studentilor in speta. Ei bine nu chiar.
EduTabere ofera tabere individuale si de grup, pentru varste cuprinse intre 3 si 65 de ani. Cele mai cerute destinatii sunt Marea Britanie, Germania, Elvetia, Portugalia, Spania.
Taberele sunt o varianta excelenta pentru tinerii care vor sa-si continue studiile in strainatate (98% din aceste tabere sunt organizate in campusurile liceelor si universitatilor de elita din strainatate), pentru a se obisnui cu sistemul de invatamant, cu atmosfera internationala de studiu, viata, etc.
Pe langa arhicunoscutele cursuri de limbi straine pe care le pot urma, mai exista si o gama larga de alte optiuni : tenis, fotbal, echitatie, inot, canotaj, pilotaj, navigatie, windsufing, golf, sah, scrima, arte si pasiuni: pictura, olarit, film, teatru, dans, muzica, instrumente muzicale etc., cursuri de la: business, law, medicina, media si comunicare, pregatire portofoliu arhitectura, arta si design, IT, inginerie si programare, biologie moleculara, economie, filozofie, psihologie, design, jocuri video, programe de tineri lideri, dezbatere, moda, hospitality si arta culinara, etc.
Pe scurt tot ce vrei si ce nu vrei si asistenta 24/7.
Cum militez pentru educatie, cum spuneam si mai sus, idee de tabara educationala mi se pare o optiune foarte buna.
Leave a comment