November 29th, 2022

Cum putem sustine casa sustenabila EFdeN la Solar Decathlon Dubai

Nu stiu daca ati auzit pana acum despre casele sustenabile EfdeN, made in Romania. Eu am auzit acum vreo 3 ani cand am si vizitat prima casa sustenabila (EDdeN V1, care se gaseste pe Pache Protopopescu si poate fi vizitata de public), proiectata si construita de studentii romani de la mai multe facultati care si-au propus sa arate ca si noi putem construi ceva inovativ si 100% prietenos cu mediul.

De atunci si pana acum, au mai construit si alte prototipuri iar in perioada 14-29 noiembrie 2018 vor participa la competitia internationala Solar Decathlon de la Dubai, care reuneste 16 echipe din 12 tari, cu cel mai recent prototip de casa sustenabila – Casa EFdeN Signature. O echipa de peste 30 de studenti o vor ridica in timp record pentru a-i demonstra utilitatea si sustenabilitatea. Iar pentru asta au nevoie de sustinerea noastra.

Ce inseamna casa EFdeN Signature

Pe langa faptul ca arata bestial, e proiectata si construita 100% in Romania, pe scurt, “fisa tehnica” arata cam asa:

 • Structura inovatoare de lemn,
 • Natura si lumina,
 • Strategii pasive locale,
 • 100% electrica si regenerabila,
 • Consum redus de apa,
 • Inteligenta artificiala,
 • Inovatie,
 • Racire cu soare.

Daca sunteti curiosi cum arata, puteti da o tura virtuala prin ea aici.

Cine sunt tinerii de la EFdeN

EFdeN este un ONG format din 47 de tineri pasionati de domenii interdisciplinare ca urbanism, arhitectura, inginerie, comunicare sau horticultura.

De-a lungul timpului, pe langa ei, peste 550 de studenti, masteranzi sau doctoranzi au facut parte din echipa EFdeN. Impreuna au acumulat peste 270 000 de ore de voluntariat, timp in care au acumulat experienta in cercetare, proiectare si constructii.

Pe scurt, o echipa de tineri entuziasti, inteligenti, creativi, care isi doresc sa puna Romania pe harta mondiala a constructiilor de case sustenabile. Mie mi se pare ca sunt geniali si mai ales ca au demonstrat ca se poate si la noi.

Ca sa participi la o asemenea competitie internationala si sa pleci ca melcul cu casa in spate pana la Dubai (adica transport, asamblare si dezasamblare) nu e teaba usoara si necesita, asa cum va puteti imagina, niste costuri serioase.

Cum ii putem sustine

Daca esti blogger, te poti alatura celor 50 de blogeri care sustin prezenta EFdeN la Solar Decathlon Dubai donand spatiu pe blog (printr-un post si un banner). Vrem sa oferim o campanie unui brand care decide sa sustina EFdeN cu 10.000 euro.

Daca esti companie si doresti sa investesti in viitor sau sa sustii inovatia romaneasca, poti alege sa sponsorizezi unul dintre cei 30 de membri ai echipei care participa la competitie sau intregul proiect. Detalii aici.

Daca esti om de bine si vrei sa-I sustii pe acesti tineri talentati, poti face o donatie foarte usor prin PayPal sau cu cardul.

Pana acum, peste 100 de companii s-au implicat in sustinerea echipei EFdeN in Dubai, insa orice alta contributie este binevenita pentru finalizarea proiectului in cadrul competitiei si apoi reconstructia casei in tara.

Cred din tot sufletul ca pentru munca si eforturile lor (deloc putine) si pentru a sustine inovatia romaneasca va veti implica in sustinerea lor. Eu le tin pumnii sa ajunga sa si castige!

Go EFdeN!

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Mitza biciclista motorizata

Kaufland, Coca-Cola HBC Romania si Ursus Breweries, parteneri pentru promovarea colectarii selective la Neversea

One Comment

 1. 13/05/2020

  Super idei, Madalina! Cel mai bine merge in aceasta zona casele inteligente. O casa smart cu prize media, smart hub, intrerupatoare cu touch si tot felul de astfel de produse (pe care eu unul mi le-am luat de pe https://case-smart.ro/ pt cei interesati) tin sa cred ca mi-a facut locuinta mult mai sigura si mai ieftina de “intretinut”.

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics