January 16th, 2022

Cum ne protejam flora intestinala

In ziua de azi, tot mai multe persoane se reped la pastile atunci cand ii doare ceva. Inghit o pilula si problema e rezolvata. Sau cel putin asa cred ei. 🙂

Daca mergi la doctor, pleci de acolo cu un pomelnic de pilule. Uneori  insa, acestia se cam grabesc sa prescrie medicamente in situatii in care poate ca nu ar fi cazul.

Mi s-a intamplat si mie cu antibioticele. Pe astea ar fi de preferat sa nu le luam totusi ca pe bomboane.

Medicii ar trebui sa ne spuna si sa ne prescrie pe langa antibiotioce puternice, musai si ceva care sa ne protejeze stomacul si mai ales sa refaca flora intestinala dupa un tratament cu genul asta de medicamente. Din pacate, multi nu ne spun asta ci se multumesc doar sa ne dea o simpla reteta. Si apoi sa te tii tot felul de alte belele in stomac si nu numai.

Cum facem sa ne pazim si sa preintampinam aceste probleme si efecte secundare ale medicamentelor ? Ne informam.

In ziua de azi, datorita accesului neingradit la informatie, cei care sunt mai grijulii cu sanatatea lor au auzit probabil ca in organismul nostru coexista bacteriile « bune » (probiotice) si bacteriile « rele ».

IMG_20150913_101115050

Eu votez cu cele bune. 🙂 Tu cu care votezi?

Dar care sunt alea si care e treaba cu ele? De probiotice am mai citit si auzit insa nu prea aveam habar, cum si de ce ar trebui administrate.

Dietele per care le urmam, toxinele acumulate, mediul in care traim, diverse afectiuni, alimentatia defectuoasa si antibioticele (care distrug atat bacteriile « bune » cat si pe cele « rele ») perturba echilibrul florei intestinale atat la adulti, cat mai ales la copii, al caror sistem imunitar nu este format in totalitate pana o anumita varsta.

Din dorinta de a informa publicul cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale, Ewopharma AG Romania a organizat pe 13 septembrie in Parcul Herastrau un eveniment de educatie si informare – Ziua Florei Bacteriene. Si pentru ca a fost destinat intregii familii, pe langa adulti, cei mici au invatat printr-o serie de activitati distractive si tot felul de jocuri interactive cum sta treaba cu bacteriile « bune » si cu cele « rele ».

IMG_20150913_102757

Am trecut si eu pe acolo si am facut cunostinta cu Lactobacillus reuteri Protectis (de care nu auzisem in viata mea) care face parte dintre bacteriile « bune ». E o bacterie care traieste in mod natural in organismul nostru dar care se « imputineaza » atunci cand echilibrul florei intestinale este perturbat.

Cum ne dam seama de asta? Balonari, constipatie, diaree, dureri abdominale, afectiuni autoimune, infectii, disfunctii ale sistemului imunitar, toate acestea sunt semnale de alarma care ne spun ca ceva in organismul nostru nu mai functioneaza asa cum ar trebui.

Atunci este cazul sa « luam » niste bacterii bune pe cale orala. Lactobacillus reuteri Protectis a fost « extras » in laborator din laptele matern iar studiile clinice arata ca nu are efecte secundare.

Protectis echilibreaza si protejeaza flora intestinala (a copiilor si adultilor) prin suplimentarea organismului cu bacterii benefice, probiotice.

Acest supliment alimentar se prezinta sub diferite forme si poate fi administrat foarte usor atat adultilor cat si sugarilor.

Mi se par foarte utile astfel de campanii pentru ca educa atat adultii cat si copiii si trebuie sa recunosc ca am plecat de acolo (unde m-am intalnit si cu Emil Calinescu) cu informatii in plus si acum pot alege si lua hotarari in ceea ce priveste sanatatea mea in cunostinta de cauza.

Sursa imagini : pozele facute cu telefonul si cele primite de la organizatori

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Tu cata mancare risipesti fara rost?

Concurs « Opriti distrugerea padurilor »

3 Comments

 1. 17/09/2015

  Foarte interesant materialul. Mie mi-au fost recomandate niste pastile de protejare a florei intestinale ultima data cand am avut gripa (martie-aprilie, anul curent). Recomandarea a venit din partea farmacistei. A fost pentru prima data cand am auzit de protejarea florei intestinale si chiar a avut logica. Adica de fiecare data cand iau antibiotice iau si un pansament gastric, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap (pana in luna martie ’15) sa iau ceva sa protejez si intestinele. Foarte buna initiativa celor de la Protectis.

  Reply
  • madalina
   17/09/2015

   Multumesc Ioana. 🙂 Da, este un aspect care este, din pacate, neglijat frecvent. Si apoi ne trezim cu tot felul de probleme. Eu cred in educatie si informatie caci nestiinta ne costa…sanatate.

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly