June 15th, 2024

Cum a fost la Hey Day 2016

Am ajuns si eu ieri la Hey Day, in cea de-a treia zi de festival.

Hey Day 2016 a fost prima editie a unui festival international de trupe tribute. Peste 30 de artisti din Romania, Marea Britanie si Italia au reinviat si reinterpretat hituri ale unor trupe celebre ca Led Zeppelin, Beatles, Metallica, Guns N’ Roses, Michael Jackson, , U2, Rihanna, Amy Winehouse, Adele, evoluand pe cele 3 scene amplasate in parcul Izvor, in perioada 27 – 29 mai 2016.

afis-hey-day-festival-bucuresti-2016

Vroiam tare mult sa-l vad pe Michael Jackson, reinviat pe scena de MJ Magic. A fost un sentiment special.

Am ajuns fix cand incepuse sa cante. A cantat vreo 5-6 melodii, cele mai tari hituri si mi-am dat seama ce dor imi era de aceste melodii pentru ca nu le mai ascultasem demult. Solistul semana destul de bine cu Michael si semana si la timbrul vocal insa desi a executat celebrele miscari de dans ale megastarului nu ii ajungea nici la degetul mic.

Locatia era destul de potrivita (parcul Izvor) mai ales ca Michael a fost de altfel primul VIP care a aparut in balconul Palatului Parlamentului in 1992 facand monumentala gafa de a se adresa publicului cu « Hello Budapest ». Asa ca, de pe lumea ailalta cred ca Regele Popului s-a uitat si el cu nostalgie (poate) la Hey Day, rememorand aceasta patanie si experienta din Romania.

Vremea a tinut cu organizatorii si cu publicul prezent cu mic cu mare, cu copii catei si paturici pe  iarba din parc.Au fost si corturi in care iti puteai face gratuit tatuaje si frizuri precum cele ale artistitilor preferati (si evident ca era coada acolo), puteai urmari filme. Cei care venisera cu copii aveau un loc de joaca special amenajat.

Mi-a facut placere sa constat ca lumea prezenta, printre care si multi bloggeri bineanteles 🙂 , a fost foarte civilizata, fara sa lase in urma maldare de sticle de plastic si de alte mizerii ca la alte manifestari in aer liber. WC- urile erau intr-un tarc special amenajat, tonetele cu mancare si sucuri la locul lor.

Chiar mi s-a parut totul pus la punct asa ca trebuie sa felicit organizatorii. Uite ca se poate ! Sigur, acum nici nu a fost lume cata frunza si iarba ca la alte festivaluri insa se poate sa fie si civilizatie. Sa fie un semn ca incepe sa ne pese de mediu si de curatenie? Eu sper ca da.

Dupa Michael au mai fost 2 trupe tribut Pink Floyd si Queen iar festivalul s-a terminat apoteotic catre ora 23.00 cu « Show must go on ».

Mi-a mers la inimioara caci aveam nevoie de o portie de dans. Abia astept editia de anul viitor.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Siropuri si cocktailuri

Evenimentele lunii iunie 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly