December 8th, 2022

Cum am descoperit muzica

Cred ca toti am descoperit muzica inca din frageda pruncie. De fapt, chiar din burta mame insa nu se pune ca nu ne aducem aminte. 🙂

Daca e sa ma intrebe cineva care sunt primele mele amintiri legate de muzica voi spune ca au legatura cu pick-up-ul din anii 80 si cu vinilurile.

Pe atunci, doar asta aveam la dispozitie si radioul. Pana la varsta de 7 ani, bunicii s-au ocupat in principal de educatia mea muzicala. Ei au fost cei care mi-au cultivat gustul pentru muzica de calitate. Mi-au adus viniluri cu muzica simfonica, dirijata de Sergiu Celibidache si Ionel Perlea, pe langa basmele lui Hans Christian Andersen.

serate

Cam asta era ceea ce eu ascultam pana sa ma duc la scoala si va spun ca a contat foarte mult pentru ca mi-a fost cultivat de mica gustul pentru calitate si valoare. Astfel ca acum, adult fiind, stiu sa fac diferenta intre calitate si muzica de proasta factura, zgomot care dureaza doar 3 sezoane si apoi dispare.

De aceea nu am putut niciodata sa ascult manele. Si nu am nimic cu cei care o fac, dar…..nu e pe gustul meu.

Mai tarziu, cand a aparut in casa noastra casetofonul ,parintii au fost la putere, asa ca au aparut casetele cu Abba si Elvis Presley apoi Michael Jackson si tot asa.

Si daca tot va povesteam de muzica clasica, vreau sa va anunta ca intre 1 si 9 iulie va fi organizata cea de-a III-a editie a Marilor Serate Muzicale ale Bucurestiului, eveniment care aduce pe scena interpreti de renume, din tara si din strainatate ce vor interpreta cele mai frumoase lucrari clasice. Spectacolele vor avea loc la Opera Comica pentru Copii, intre 1 si 6 iulie si  pe scena Ateneului Roman, intre 7 si 9 iulie. Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti si Fundatia Euterpe in parteneriat cu Opera Comica pentru Copii.

Eu zic sa mergeti acolo si cu copiii vostrii pentru ca in primii 7 ani este vital sa asculte muzica clasica pentru creierul lor in formare.

Aici gasiti programul evenimentului.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Unde gasesti costume pentru barbati de calitate

Cum a fost la Best Marketing 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly
Verified by ExactMetrics