July 10th, 2020

Cum am enervat un general si un colonel

Nu ma intrebati ce mi-a venit sa scriu acest articol abia acum.

De fapt, tocmai ma pregateam sa scriu un articol despre cei 2 ani de blogging, recent « impliniti » de blogul meu. Si cum scotoceam eu asa printre poze si articole mai vechi, incarcand sa recapitulez « realizarile » din ultimii 2 ani, m-am trezit ca tocmai despre una dintre ele nu am scris nici pana in ziua de azi.

Si cu riscul de a fi considerata penibila sau mai stiu eu cum, am zis ca merita totusi mentionata. Nu de alta, dar pentru mine e importanta. As putea-o considera chiar « prima mea aparitie in presa ».

Se intampla in 2014 si a venit ca o consecinta a castigarii concursului international de blogging cu primul meu articol in engleza.

Si dupa anuntarea rezultatului, Chinezu a facut breaking news la el pe blog, anuntand aceasta isprava. Dupa asta, a venit invitatia din partea lui Radu Dobritoiu, realizatorul emisiunii Euroatlantica de la Radio Romania Actualitati de a participa ca invitata la emisiunea din 3 aprile 2014 ce marca implinirea a 10 ani de cand Romania face parte din structurile NATO.

logo_10_ani_natoPrima data mi-am zis ca e o gluma. Adica ce sa caut eu sa vorbesc despre o alianta militara cand eu sunt o promotoare a pacii ? Mi s-a parut caraghios de-a binelea !

Si mai nostim este ca aceasta invitatie se intampla fix la 10 de la terminarea facultatii de Stiinte Politice, iar lucrarea mea de licenta era……..tot despre Nato (perspectivele dupa ultima largire – adica aia din 2004 care ne includea si pe noi romanii) ! 🙂

Ce sa mai zic ! Se pare ca am ce am cu cifra 10. 🙂

Am acceptat pana la urma sa imi spun parerea si sa fiu un fel de portavoce a generatiei mele cu privire la subiectul in chestiune. Adica cum vad tinerii romani faptul ca Romania este membra a Nato, dupa 10 ani de parteneriat strategic.

Fiind primul meu interviu, am fost evident foarte emtionata si m-am balbait ingrozitor. Si cand am auzit si cu ce alti invitati ma voi “confrunta”, am avut si mai mari emotii….mai ales pentru ce urma sa le spun. 🙂

In emisiune, au fost « prezenti » prin legatura telefonica (ca si mine, bine ca nu eram in studio 🙂 ), generalul maior Nicolae Ciuca (seful Statului Major al Fortelor Terestre, doctor in stiinte militare, veteran al teatrelor de operatii din Afganistan si Irak) si colonelul Dan Ionescu (doctor in stiinte militare, comandantul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab, celebrii Scorpionii Rosii).

romania-nato

Nu pretind ca am vorbit in numele tinerei generatii insa mi-am spus parerea sincera, de femeie care militeaza pentru pace. Am un mare respect pentru munca militarilor romani din batalionul de elita Scorpionii Rosii, care de fiecare data ne-au facut mandri ca suntem romani si pe la toate misiunile care au participat au primit laude si aprecieri. Dar, cu tot respectul cuvenit fata de domnii invitati si rolul armatei romane, nu cred ca tinerii din Romania se preocupa foarte mult de subiectul Nato sau stau sa-si puna problema daca e bine sau nu ca facem parte din aceasta alianta.

E una as milita pentru solutii non violente si mi-ar placea sa traim intr-o societate in care sa nu fie nevoie de razboi iar lucrurile sa se rezolve pasnic.

Scurta mea interventie a cam picat un pic ca nuca in perete si i-a cam enervat pe domnii, dar asta e parerea mea si nu aveam cum sa spun altceva. Iar dupa emisiune chiar am facut un mic sondaj de opinie, intreband cativa cunoscuti ce parere au despre intrarea Romaniei in Nato si mi-au spus ca au alte lucruri la care sa se gandeasca. Pe scurt nu le prea pasa.

In concluzie, pot sa spun ca sunt mandra de mine ca am avut curajul sa spun asta intr-o emisiune eminamente axata pe teme militare.

Sursa imagine : www.rador.ro , http://www.exclusivnews.ro

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Cum a fost la Noaptea Agentiilor

Locul crimei : camera 13 Puzzle Rooms

2 Comments

 1. 03/05/2015

  Pe cand un articol despre examenul de bacalaureat? Hai, ca fu recent.

  Reply
  • madalina
   03/05/2015

   Nu m-am gandit la asta. Dar poate ca nu e o idee rea. Sa povestesc cum am luat 10 la franceza la BAC. Ca e tot cu 10. 🙂

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly