December 2nd, 2020

Ce inseamna pentru mine copilaria?

Saptamana trecuta, odata cu lansarea cartii Astazi – o joaca de oameni mari si cu participarea la Bubble Parade de ieri, am avut ocazia sa serbez putin in avans ziua copilului.

Calendaristic, azi e 1 iunie si in acelasi timp a doua zi de Rusalii. Peste tot, diverse evenimente cu copii mari si mici, parcuri pline ochi si cate si mai cate. Deh! a coincis in chip fericit cu o zi libera oficial. Asa ca mai toata lumea zburda pe campii. Care pe unde apuca. 🙂

Ieri m-am dus la Bubble Parade cu gand sa ma copilaresc facand balonase de sapun, asa cum imi placea sa fac in copilarie. Din pacate mi-am uitat acasa tocmai « obectul muncii », bazandu-ma pe faptul ca voi capata de la organizatori. Am luat o mare teapa si am ramas cu buza umflata. Insa m-am amuzat teribil spargand balonasele altora si incercant sa surprind in poze cat mai multe balonase. Nu prea am avut mare success caci se spargeau destul de repede, dar totusi am primit un balonas si o Fanta cu fundita. 🙂 Ambele portocalii.

Am admirat jocul si bucuria copiilor si adultilor care isi dadeau voie sa redevina copii. Ce minunat este sa iti lasi copilul din tine sa mai zburde si el vesel si zglobiu. 🙂

Azi am avut ragazul sa ma gandesc pe indelete la ce inseamna pentru mine sa fiu copil si sa imi iau revansa la facut balonase de sapun de pe balcon. Ce dor imi era !

IMG_20150601_123618

De curand, umbland printre niste boarfe mai vechi si « puse bine », mama a descoperit costumasul meu popular pe care l-am purtat la serbarea de la gradinita. Am fost surprinsa sa vad ca s-a pastrat atat de bine. Imi este tare drag si il voi pastra ca pe o comoara de mare pret, pentru cazul in care voi avea o fetita in viata asta. Este pentru mine una dintre acele chestii de suflet care te fac sa lacrimezi si sunt pline de amintiri placute pentru ca apartin unei perioade fericite, lipsite de griji.

Copilaria mai inseamna pentru mine vata de zahar mancata in parc, pe care o savuram de fiecare data fara grija de a face carii sau alte cele.

Unul dintre jocurile copilariei care imi placea era sotronul. L-am redescoperit de curand pe strada si am reinceput topaiala.

IMG_20150511_103040

Copilaria mai inseamna pentru mine multe altele, insa nu am mai gasit poze sa va arat. 🙂 Sunt norocoasa caci am avut o copilarie fericita.

A fi copil e o stare constanta. Nu doar atunci cand e 1 iunie si a ne onora copilul interior ar fi bine sa fie o indeletnicire constatnta caci este aducatoare de mari satisfactii.

Pentru voi ce inseamna copilaria ?

P.S. Voi lua cu mine chestiuta asta si voi face balonase de sapun in drum spre teatru, caci in seara asta merg sa vad o piesa de oameni mari. 🙂

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Detoxifiere 2015 – Saptamana 3

Excursia la Biserica Draganescu

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly