June 15th, 2024

Agentiile matrimoniale versus consumatori

Nu am apelat niciodata la serviciile unei agentii matrimoniale si din ce am citit clientii frecventi sunt, de obicei, barbatii. Si uneori se mai lasa si cu diverse experiente…neplacute. Eu zic ca e bine sa fim informati si sa cunoastem unele aspecte ca sa nu fim mai apoi patiti. Asa ca am ales sa reproduc mai jos, integral, un comunicat primit de la Centrul European al Consumatorilor din Romania (ECC-Net RO).

« Inregistrarea pe o platforma online de servicii matrimoniale poate fi costisitoare. Pentru un abonament de membru pe o perioada de 6 luni, un consumator a platit 329 de euro. Chiar daca si-a anulat contractul la cinci zile dupa inregistrare, intrucat si-a facut nu mai mult de 15 contacte pe platforma, compania i-a perceput o taxa de 247 de euro. Nemultumit, consumatorul s-a adresat Retelei Centrelor Europene ale Consumatorilor.

ECC-Net a putut oferi asistenta consumatorului, caruia i-a fost restituita toata suma platita.

online-dating-tips

El nu a fost singurul care a cerut ajutor. In fiecare an, numerosi consumatori se confrunta cu probleme legate de serviciile oferite de platformele online de matrimoniale si contacteaza ECC-Net pentru asistenta.

« Si consumatorii romani au avut probleme cu astfel de site-uri. In cel mai recent caz de acest gen, am primit o solicitare din partea unui domn care facuse un abonament pe un site de online dating si care, in termenul de 14 zile, s-a razgandit si a dorit sa se retraga din contract. Comerciantul din Republica Ceha insa a refuzat sa-i ramburseze cei aproape 60 EUR platiti pentru un abonament pe 1 an, desi pe site scria foarte clar, ca si in legislatie, ca orice consumator se poate razgandi in termen de 14 zile. Pe langa acest aspect, site-ul avea si niste probleme legate de modul in care erau afisate tarifele si informatiile privind innoirea automata a abonamentului. In cele din urma, ECC Romania, cu sprijinul ECC Republica Ceha, a reusit sa determine comerciantul sa ramburseze suma platita de consumator », a declarat Irina Chiritoiu, Director ECC Romania.

Ca regula generala, utilizatorii de servicii matrimoniale in mediul online au dreptul de a se retrage din contractul incheiat in termen de 14 zile. In acest timp, furnizorul este obligat sa returneze taxele incasate de la consumatori. Exista totusi un dezavantaj: daca acel consumator s-a folosit de serviciile oferite de platforma pentru a vizualiza profilurile altor utilizatori sau i-a contactat prin intermediul platformei, furnizorul argumenteaza, de obicei, ca odata ce consumatorul a inceput sa foloseasca serviciile site-ului matrimonial, furnizorul are dreptul de a cere compensatie. De obicei, compensatia este de 50% din taxele de inregistrare ca membru sau chiar mai mult. Companiile justifica taxele argumentand ca nu durata contractului este cea care conteaza cu privire la perioada de membru, ci numarul de contacte realizat in acest timp.

dating

O alta problema intalnita se refera la incetarea calitatii de membru. In Germania, contractele se reinnoiesc in mod automat daca nu sunt anulate in timpul perioadei de retragere. In schimb, in Austria, furnizorul trebuie sa ii aminteasca consumatorului de posibilitatea reinnoirii contractului cu cateva zile inainte de anulare. Aceleasi lucruri se aplica si in Franta pentru contractele pe termen lung. De asemenea, contractul se poate reinnoi pe aceeasi perioada ca cel anterior.

Sfaturile noastre:

Cere informatii referitoare la perioada contractuala si termenii ce privesc anularea inainte de a te inregistra.

Informeaza-te inainte de a te inregistra. Stergerea profilului tau nu inseamna incheierea contractului. Termenii de anulare sunt trecuti cu fonturi mici in contract.

Daca ai observat la scurt timp dupa inregistrare ca serviciile nu sunt asa cum te asteptai, inceteaza sa le mai folosesti si cere anularea contractului in scris, pastrand o copie pentru tine. Acest lucru te va ajuta sa eviti si sa reduci eventualele taxe percepute de furnizor. Intreaba inainte ce taxe trebuie platite in cazul anularii contractului »

Sursa : http://www.eccromania.ro/

Sursa imagini : http://freethoughtblogs.com

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Reguli de buna purtare pentru un stil de viata sanatos

Ecosistem la borcan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly