September 10th, 2024

In vizita la Senat

Acum cateva luni, in timp ce Palatul Parlamentului era inchis, am fost impreuna cu un grup de ghizi in vizita la Senat.

Am sarit, cum s-ar spune, parleazul. 🙂 A fost prima data cand am pasit in zona rezervata Senatului din Palatul Parlamentului. Aceasta parte a cladirii nu este foarte cunoscuta pentru ca multi nu stiu ca si Senatul este deschis turistilor si se poate vizita, intocmai ca omologul de pe partea cealalta – Camera Deputatilor.

Sursa foto : drumliber.ro

Sursa foto : drumliber.ro

De altfel, accesul se face din Calea 13 Septembrie nr. 1-3, sector 5, pe partea cu Academia Romana, cam pe la mijlocul cladirii, intrarea A1. Intrarea este pozitionata, pe latura estica a cladirii, astfel ca pentru poze este perfecta caci lumina cade fix asa cum ar trebui pentru niste poze reusite. Si este mult mai bine ingrijita decat partea cealalta a cladirii.

Pot spune ca am ramas foarte placut impresionata de frumusetea salilor. Ghida noastra, o doamna foarte simpatica si amabila ne-a prezentat foarte frumos si onest salile si ne-a lasat sa ne facem un pic de cap. 🙂 Avand in vedere ca eram ghizi fireste, nu turisti obisnuiti. Desi, la un moment dat, am cam uitat ca eram in « vizita de lucru » si am devenit pentru scurt timp turisti.

Va dati seama, exploratorul din mine a fost in elementul sau. 🙂 Si nici nu se putea astfel. Fiind o obisnuita a Palatului Parlamentului caci am lucrat acolo ca ghid, evident, nu m-am putut abtine sa nu fac comparatii.

Intrarea la Senat este 10 lei, adica cu mult mai putin fata de tururile turistice de dincolo. Insa este necesara programarea in prealabil. Gasiti aici toate detaliile.

Pe parcursul turului prin sali si coridoare, turistii se vor intalni cu senatorii si cu ceilalti membri ai personalului Senatului.

Printre altele se viziteaza si ceea ce ar fi trebuit sa fie sala de primire a Elenei Ceausescu, care poarta numele Sala Constantin Stere. De remarcat este plafonul foaierului Salii de Plen, o dantelarie superba din sticla si bronz.

Cireasa de pe tort este, fara indoiala, Sala de Plen (pe care o vedem mereu la televizor). Este superba verde (cum imi place mie) si are marmura verde din Iran pentru ca a fost terminata dupa Revolutie. Mai are niste elemente distinctive care o fac unica, nu doar frumoasa : ceasul atomic, care se regleaza automat, prin satelit cu ora oficiala de la Greenwitch, stema Romaniei care are 3 tone (e facuta din bronz) si luminatorul care este splendid.

Vizitarea Senatului este o alternativa foarte buna atat pentru ghizi cat si pentru agentiile de turism pentru tururile obisnuite sau cand cealalta parte a palatului este inchisa.

Spun asta nu doar din perspectiva salilor ce se pot vizita si ambiantei ci si dintr-o ratiune cat se poate de practica : dupa tur, turistii pot servi masa la restaurantul Senatului, Rustic. Pentru grupuri se pot face aranjamentele necesare si se pot negocia preturi avantajoase. Din experienta proprie va spun ca mancarea este foarte buna caci am mancat acolo de multe ori si nu am avut nici o neplacere.

20170322_130327

Toaletele sunt cu mult mai bine intretinute decat la deputati.

Din ce am inteles, din pacate, intre cele 2 institutii nu exista colaborare, in ciuda eforturilor repetate facute de catre cei de la Senat (care sunt niste oameni deschisi catre colaborare). Exista asa un fel de zidul Berlinului. Mare pacat pentru ca s-ar putea face niste super tururi in care sa se viziteze si Senatul si Camera Deputatilor si la final turistii sa poata lua si masa, nu de alta dar au fost multe solicitari in acest sens.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Moldovenii + nutricosmeticele = Beauty Help by Zenyth

Afla noile tendinte in industrie la Best Marketing 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly