October 20th, 2020

Vederea, Politia Romana si conducerea defensiva

Poate multi se intreaba care este legatura dintre toate astea. Nici eu nu pricepeam inainte sa ajung pe circuitul Academiei Titi Aur.

Fiind ochelarista, stiu cat de importanta este vederea clara iar din experienta mea de ghid de turism pot sa spun cu mana pe inima, dupa ce am stat in dreapta atator soferi (de la masini mici pana la soferi de tir), ca atunci cand nu esti atent si nici nu vezi bine poti sa faci multe prostii…..de la ratat intrarea sau iesirea pe autostrada, gresit drumul pana la accidente grave. Din fericire am fost ferita de experiente tragice! Insa statul in dreapta mi-a permis sa observ multe.

Vederea este cel mai important simt care contribuie in luarea deciziilor la volan, asa ca actiunile de constientizare au devenit necesare pentru prevenirea accidentelor rutiere. ,,Siguranta la volan incepe cu o vedere buna” este mesajul pe care Transitions® il transmite prin parteneriatul cu Academia Titi Aur.

Pentru multi, conducerea defensiva inseamna sa calci pedala de acceleratie pana la maxim si sa te crezi spaima soselelor de parca ai fi singurul care circula pe drumurile patriei. GRESIT!

Conducere defensiva inseamna in primul rand sa vezi bine si sa casti ochii, in al doilea rand sa aplici corect si sa respecti regulile de circulatie si nu il utimul rand sa fii resposabil…cu viata ta si cu a altora.

Potrivit Organizatiei Mondiale A Sanatatii, in fiecare an, 1,25 milioane de persoane sunt ucise in accidente rutiere si peste 50 de milioane sunt ranite grav. Avand in vedere ca numarul de vehicule programate se va dubla pâna in 2040, aceste cifre pot creste. In plus, majoritatea soferilor nu isi dau seama ca este necesar sa isi protejeze ochii de lumina puternica atunci când este soare sau de stralucirile luminoase care apar brusc, atunci când conduc pe timp de noapte.

 

,,Lumina puternica a soarelui, ceata si drumurile umede ne pot pune in pericol siguranta, insa exista unele metode prin care ne putem proteja. Vizibilitatea buna la volan se bazeaza pe o combinatie de factori: protejarea vederii de stralucirile luminoase si reflexii, dar si necesitatea de a avea un contrast nocturn clar. Lentilele potrivite ajuta la indeplinirea acestor cerinte si asigura o protectie eficienta impotriva efectului de orbire, cu o acoperire antireflexiva. De asemenea, studiile au demonstrat ca unele culori ale lentilelor, precum maro sau gri ne ajuta sa identificam semnalele luminoase, precum semafoarele sau stopurile de frâna si astfel, ajuta la cresterea timpului de reactie.” a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.

O sa spuneti da sigur detalii…..mici si atat de insignifiante incat ne pot costa viata. O singura data!

Asa ca Politia Romana, in parteneriat cu cu Academia Titi Aur si cu Essilor isi propune sa creasca gradul de constientizare asupra importantei unei bune vederi la volan in scopul de a limita cat se poate de mult accidentele rutiere si in final a salva cat mai multe vieti. Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi e tare draga viata si in nici un caz nu as vrea sa mor prosteste dintr-o cauza pe care o pot preveni.

 

Essilor va sustine in urmatoarea perioada siguranta rutiera prin furnizarea de mesaje, date si analize si va contribui permanent la dezvoltarea si inovarea gamelor de produse care sa raspunda nevoilor soferilor, dar si a pietonilor si participantilor la trafic care sunt vulnerabili, precum biciclistii si motociclistii.

Lentilele Transitions® se adapteaza in functie de lumina si conditii meteorologice de la incolor la colorat, la interior si in aer liber, pentru orice tip de lumina.  De asemenea, sunt mai receptive la schimbarea conditiilor de lumina decât generatiile anterioare si protejeaza vederea de cel putin 20% din lumina albastra daunatoare din interior si peste 85% din aer liber. Acestea pot fi gasite in opticile partenere Essilor in urmatoarele game: Transitions® Signature® VII, care ofera pâna la de 3 ori mai multa protectie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu pâna la de 5x mai multa protectie decât lentilele standard, Transitions® VANTAGE, singurele lentile de zi cu polarizare variabila; lentilele FLASH TO MIRROR activate de Transitions®, care ofera un efect usor de oglinda modern si Transitions® DRIVEWEAR®, lentile de soare adaptabile pentru condus. Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.

Am mai avut la ochelari lentile Essilor acum multi ani, iar acum a venit vremea sa-mi iau o pereche noua caci nu mi-am mai schimbat ochelarii de peste 6 ani si poate ca ar fi cazul.

Si poate, cu noii ochelari, am sa vad in sfarsit lumea mai clar. 🙂 Cum e viata cu noii ochleari, va zic dupa ce-mi iau noua pereche…la purtare! 🙂

Cum am condus masina legata la ochi si  cum se simte impactul frontal la 13 km/h am sa va istorisesc intr-o postare viitoare.

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Unde esti copilarie?

Anul asta scriu la Blogathon 2018 ca sa catig premii tentante

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly