Unii ar spune ca s-a dus copilaria…a ramas acolo undeva suspendata in ceea ce noi numim trecut. Sau, de fapt, nu e asa, e cu noi oricand, sunt amintirile pe care le avem la purtator, iar mirosurile din copilarie din fericire nu au disparut caci sunt recreate de tehnologia moderna si de tot ce ne inconjoara. Ca sa nu mai spun ca fiecare are un copil interior (sau chiar mai multi, de varste diferite) pe care e bine sa nu uite sa si-l onoreze. 🙂
Pentru unii, copilaria a fost o perioada frumoasa, fara de griji si plina de afectiune si de oameni dragi.
Pentru mine e…cumva. Pana de curand, daca ma intrebai, spuneam ca a fost o perioada fericita. Slava Domnului, nu m-am putut plange de lipsuri, desi m-am nascut in comunism cand viata era cum era. Imi amintesc cozile la lapte, apa calda cu program, grija la ce se vorbea. Dar imi mai amintesc ca mergeam de 2 ori pe an in vacanta la mare si la munte, cu bunicii si parintii. Mi s-a dat toata atentia ca doar eram copil unic, apoi m-au acuzat ca sunt nascisista si monstrulet egoist. Mi-am cunoscut toti bunicii si chiar si strabunicii, am vazut cum se creste porcul la Bucuresti in curtea strabunicilor, dar nu am avut niciodata „tara” si mi-a lipsist asta dintre betoanele capitalei.
Am crescut avand o perspectiva, un parc superb si un lac, pe care le admiram de la etajul 7. Am avut scoala la 2 minute de bloc si gradinita asisderea, stiti….generatia cu cheia de gat.
Am avut bunici care mi-au spus povesti, mi-au implantat dragostea pentru munte, mi-au dat o educatie aleasa, s-au ingrijit sa am ochii „corectati”. Port ochelari de la 2 ani.
Imi amintesc oameni care stiau sa traiasca, faceau petreceri, casetele cu Abba, Michael, Elvis si Genesys, pickup-ul cu care am crescut cand ma jucam si la care puneam povesti de Hans Christian Andersen si muzica simfonica, dirijata de Ionel Perlea si Sergiu Celibidache.
Imi amintesc ca eram foarte cooperanta, nu puneam intrebarea de ce, nu ma certam si bateam cu alti copii pt jucarii, eram cuminte.
Ma mai urcam din cand in copaci, jucam sotron, ratele si vanatorii cu copiii de la bloc, colectionam surprize de la guma Turbo, furam visine din visinata (dar cu moderatie ca nu s-a prins nimeni 🙂 ) si demontam tot ce imi pica in mana; dar apoi recompuneam.
Tot din jocurile copilariei, preferatul meu era Nu te supara frate (pe care mi l-am cumparat acum 2 ani 🙂 ), ma jucam badmington, popice, imi placeau masinutele si aveam o colectie de masini tari, dar cateodata mai si „gateam” din petale de trandafir pentru papusi.
Am avut un ursulet mioc si roz cu care dormeam. Il mai si acum si arata aproape ca nou. Si pana de curand am dormit cu un catel de plus galben 🙂 .
Imi mai aduc aminte si de certurile dintre parinti, bunici, de bataia pe care o mancam de la tata cu papucul, pana faceam pe mine si de la mana pt ca am spart un afurisit de sfesnic.
Imi amintesc ca mancatul era un calvar, imi dadeau sa mananc pana vomam, apoi ma potoleam si o luam de la capt cu mancatul sub stres si amenintari. Uneori ma si mir cum de nu am ajuns bulimica, caci tarziu am aflat ca acest „tratament” se numeste abuz emotional.
Deci, vedeti nu pot sa ma plang de plictiseala si lipsa de telenovele in viata asta.
Am fost mult prea serioasa si responsabila asa ca acum fac toate copilarelile care imi vin. Fara sa ma gandesc prea mult.
Cum ar fi sa merg la Festivalul Opera Copiilor organizat de Opera Copiilor in perioada 29 mai si 3 iunie.
Festivalul va avea ca atracție principală premiera spectacolului Sunetul Muzicii. Acesta va avea la rândul său parte de 6 reprezentații, câte 2 în fiecare dintre zilele de 1, 2 și 3 iunie la Sala Mare din cadrul Operei Comice pentru Copii.
Printre evenimentele și activitățile cu care festivalul vine în întâmpinarea publicului se numără un târg educațional cu 80 de expozanți, workshopuri și ateliere creative, jocuri și concursuri, dar și spectacole în aer liber. Cei prezenți vor putea descoperi și un colț de citit povești unde vedete și artiști le vor citi celor mici povești zilnic între orele 16 și 18. Printre aceștia se numără Paula Seling, Margareta Pâslaru, Teodora Buciu, dar și campioana olimpică, mondială și europeană la spadă Loredana Dinu.
De asemenea copiii se vor putea bucura și de Aventura Parc, unde se vor putea cățăra, vor putea escalada și participa la campionate de public speaking, șah, kendama, Quoridor sau King Domino. Vor avea acces de asemenea la o zonă cu zeci de fluturi vii, din diferite specii, la 4 acvarii cu pești, la un tobogan gonflabil, o piscină cu bile, precum și un balon cu aer cald.
Sursa imagine : www.noriel.ro
Leave a comment