November 28th, 2023

Scrisoare pentru femei

Aceasta postare nu imi apartine. Ma oftic putin, pentru ca tare mi-ar fi placut sa o fi scris eu. 🙂 Dar, pentru ca mesajul mi se pare mult mai important decat impaunarea mea, am decis sa il public aici, cu permisiunea autoarei – Silvia Morosanu.

« Dragă femeie,

Asta e scrisoarea pe care cu siguranță o aștepți de la un bărbat. Știu, pentru că și eu aștept la fel ca tine. Aștept chiar dinainte să mă fi născut. 🙂 Cum nu îmi place să aștept, m-am gândit să scriu.

Adevărul e că sufletul femeii este încă o taină ascunsă bine pentru un bărbat. El nu este pregătit și nici încurajat să o descifreze. Este construit să se rezume la ceea ce vede, atinge, înțelege. Ceea ce te face pe tine femeie, nu e la vedere, nu se poate atinge și nici înțelege. E adevărat că acel ceva iese la suprafață prin glezne, coapse, ochi și asta provoacă confuzie.

danielphotography-0963-1024x683

Silvia Nicoleta Morosanu

Nu da vina pe bărbați. Știu că e greu. Aruncă cu câteva pietre într-un lac și odată cu ele aruncă și furia ta. Nici nu încerca să îi exploatezi zâmbind a răzbunare. Banii, mașina, călătoriile n-or să țină de cald decât pentru scurt timp. Ai putea să te rezumi la sex dar o să descoperi mai devreme sau mai târziu că ai nevoie și de o altfel de conexiune, conexiune pe care nu știi cum să o creezi.

Sunt de părere că generațiile se sprijină una pe cealaltă iar datoria noastră ar fi să urcăm o treaptă astfel încât copiii noștri să ajungă mai sus. Așa că dacă nu crezi potrivit să-ți pui în discuție condiția de femeie, gândește-te că vei avea ceva de spus în fața unei fetițe mici (sau mari) cu părul cârlionțat și ochii albaștri. “Ce înseamnă să fii femeie, mami?” te va întreba ea într-o zi, așa din senin.

“Să fii femeie e cel mai minunat lucru din lume”, ar trebui să îi spui. “Vine la pachet cu bucuria și suferința, cu nașterea și moartea, cu extazul, sensibilitatea, frumusețea și creativitatea. Ca femeie ești una cu viața care te înconjoară. Ești una cu marea, ești una cu furtuna, ești una cu vântul, ești una cu florile, ești una cu pădurea. Ai această putere de viață în tine. Ai puterea de a naște lucruri, proiecte, oameni, lumi noi. Ai, de asemenea, puterea de a distruge și nu trebuie să-ți fie teamă de ea. Distruge ce nu-ți mai trebuie. După moarte urmează renaștere; așadar tot ce distrugi se reinventează și lumea merge mai departe. Forța iubirii și a îmbrățisărilor tale este imensă. Folosește-o! Cine te are, va trebui să se considere norocos. Să te asiguri că așa e!

Poți transforma lumea toată când îți dorești cu toată inima ta. Sălbăticia ta inspiră, deci rămâi neîmblânzită. Intuiția și instinctul tău sunt precise ca săgețile unui arc deci trage cu ele. Zâmbetul tău poate ucide demoni așa că ia-te de mână cu frica. Ca să ai puterea asta și să o folosești inteligent, mai întâi trebuie să o cunoști și să o stăpânești.

Din locurile în care nu te simți confortabil, pleacă. Singurii în fața cărora trebuie să te pleci sunt îngerii din inima ta. În rest, lumea e la picioarele tale. Să nu lași niciodată pe nimeni să te facă să crezi mai puțin.

Spune întotdeauna ce ai de spus. Dacă iubești spune, dacă suferi spune, dacă ești bucuroasă spune, dacă ești furioasă spune. Cel mai mare dar pe care îl poți face lumii sunt emoțiile tale. Prin tine, ceilalți și le recunosc pe ale lor. Să nu te consideri slabă. Asta e cea mai mare putere din lume. Și e a ta, femeie.

Faptul că cei din jur nu îți recunosc darurile nu ar trebui să-ți diminueze splendoarea. Faptul că cei din jur nu își deschid inima, nu ar trebui să o închidă pe a ta. Continuă să mergi pe unde vrei tu cu darurile tale cele mai de preț: dragostea, compasiunea, bucuria și extazul. Modifică lumea cu ele așa cum simți tu. Nu le abandona niciodată deși vei fi deseori provocată să apelezi la armele bărbaților ca să câștigi. Ăsta e compromisul pe care n-ar trebui să-l faci niciodată.

La un moment dat, bărbatul o să fie îndeajuns de puternic încât să te poată conține cu toată splendoarea ta și niciun gram mai puțin. Îți va oferi sprijin, protecție, dragoste și respect astfel încât să îi împărtășești tainele și să creați împreună lucrurile pe care vi le doriți. Micșorându-ți puterea ca să te poată ajunge nu e o atitudine câștigătoare, nici pentru tine, nici pentru el. Au încercat-o femeile dinaintea noastră și n-a ieșit prea bine. Fii pe locul unu ca să îl poți ridica pe el mai sus de atât. Da, lui îi place când e mai sus decât tine. Și ce e mai sus de locul 1?

Indiferent ce se întâmplă cu tine, le vei avea întotdeauna pe celelalte femei Ele îți cunosc sufletul cel mai bine. Ele sunt trambulina ta. Eu sunt trambulina ta. Și o să-ți spun în fiecare zi cât de puternică și frumoasă ești, atâta timp cât e nevoie.”

Până la urmă, draga mea, nu ai nevoie decât de un singur bărbat care să simtă, să scrie, să zică, să facă. Până se prinde el, tu trebuie să te asiguri că ceea ce va așterne el pe hârtie nu e mai puțin decât extraordinar. Da, așa ești tu. Și eu.:)

Asta e scrisoarea pe care n-ai primit-o niciodată de la un bărbat și aș paria pe bani grei că nici de la o femeie. Dar tu știi că miracolele există. Iată-mă!:). Hai! Începe prin a fi extraordinară fără să-ți ceri scuze pentru asta. Restul se așează.

La mulți ani!

Te îmbrățișez,

Silvia»

 

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Ce-am mai facut in ultimele 9 zile

Esti o floare esti un crin…..esti un vin rosé….fin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly