December 4th, 2021

Recenzie carte Osho – Cartea despre sex

Stand si citind, la un moment dat, m-a lovit o constientizare brusca. Cum poate sexul sa fie negativ, murdar, rusinos si asa mai departe cand este sursa vietii? Adica viata e buna dar sexul e rau. Iata una din multele contradictii inoculate de preoti si religie.

Treaba religiilor a fost sa asocieze sexul cu pacatul, iImoralitatea, sa creeze in jurul sau multa frica, inchidere emotionala, rusine, vinovatie si apoi de la astea sa te tii probleme de dinamica sexuala, psiho-emotionale, boli fizice si asa mai departe. De fapt, cam 98% dintre bolile psihice provin din reprimarea sexualitatii.

Cartea despre sex are aproape 500 de pagini si teoretic se citeste repede. Practic, eu am rumegat-o pe indelete pentru ca, pe masura ce citeam si ma gandeam la ideile prezentate (unele dinte ele noi perspective pentru mine), mi se mai aprindeau niste beculete, imi mai cadeau niste valuri de pe ochi, mai intelegeam niste lucruri si ma eliberam de „povestile” pe care si eu le-am avut in capsor ani de-a randul si care ma franau si nu stiam de unde vin.

Osho prezinta in aceasta carte o imagine despre sex mult mai relaxata, libera de limitari, o cale catre cunoasterea de sine.

Iar pe alocuri chiar da si niste sfaturi despre cum sa fie copiii crescuti ca sa dobandeasca o imagine sanatoasa nu distorsionata despre sex.

Energia vietii nu este altceva decat energie sexuala asa ca a reprima sexul inseamna, de fapt a te opune insasi vietii. Asta este cea mai importanta constientizare pe care mi-a adus-o aceasta carte.

„Oamenii au nevoie de intelegere nu de reprimare”. „Nimeni nu realizeaza ca umanitatea are nevoie de o scriptura a sexului, de o stiinta a acestuia”, spune Osho in Cartea despre sex. El ne invata cum putem incepe o calatorie catre supraconstiinta si fericire, prin acceptarea si celebrarea sexului ca un dar primit din partea naturii.

Viziunea asupra sexului care rezulta din aceasta carte este una sanatoasa, naturala, inocenta si eliberata de vinovatie si reprimare, fara insa, sa aiba de-a face cu pornografia sau perversiunea.

Recomand cu caldura „Cartea despre sex” a lui Osho ca una dintre cartile fundamentale de citit in aceasta viata. Imi veti da dreptate dupa ce o veti citi.

Sursa foto : https://www.librarie-cartionline.net/

Pages: 1 2

madalina

Blogger, Vlogger, Youtuber, Instagrammer,TourGuide

Recenzie carte : Ce Mi-a Soptit O Vrabiuta – Biz Stone

#newTogether – Viziuni despre un nou Împreună

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow on Feedly