Luna asta specialisti intr-ale gatitului sau doar aspiranti, chefi, bloggeri culinari si jurnalisti, ne-am strans cu totii la cel mai important eveniment culinar al blogosferei – FoodBloggers editia de vara.
Anul asta la FoodBloggers au fost mai putini participanti ca la editiile trecute si asta s-a simtit. In sala era o atmofera mai relaxata iar cei care erau acolo nu venisera doar sa se afle in treaba, iar pe holuri nu te mai calcai pe picioare unii cu altii.
Asta a fost un plus pe care l-am remarcat deci felicitari organizatorilor. Dar cu toate astea, prajiturile au disparut instantaneu. Pe unele nu am apucat decat sa le pozez si cu asta am ramas.
Inca un lucru care m-a bucurat au fost micile schimbari de meniu. Am savurat o alta marca de inghetata si o alta bere Silva. Marturisesc ca am apucat sa gust berea mandra romaneasca Aile si mi-a placut atat culoarea cat si gustul.
Cat despre mancare, in meniul de anul asta au aparut si ciorbele de loboda (preferata mea) si de burta iar noi vegetarienii sau flexitarienii am putut degusta si destule preparate fara carne ca sa nu ne putem plange. M-am indragostit iremediabil de muraturile de la hotel si imi venea sa “sorb” tot borcanul. Erau demrntiale. Nu stiu ce e cu mine anul asta dar se pare ca am facut o pasiune ravasitoare pentru muraturi.
Se pare ca statutul de blogger ambasador mi-a dat inspiratie pentru ca m-a chinuit talentul si m-am apucat de ornat farfurii la standurile sponsorilor evenimentului. Vedeti mai jos “creatiile” mele.
Asa ca mi-am exersat putin talentele de chef facand plating. La o alta editie am castigat inghetata iar acum Lidl, unul dintre sponsorii evenimentului ne-a cadorisit pe toti cu 2 sticle de vin frantuzesc. Au venit la fix caci tocmai terminasem ce mai aveam prin frigider. Cred ca pe unul dintre ele in voi desface in seara asta ca sa imi sarbatoresc debutul in calitate de speaker.
Si lasand mancarea la o parte, sa stiti ca s-a vorbit si despre alte lucruri : relatia dintre bloggeri si branduri, ce fac unii, ce fac altii si cum se negociaza preturile. Si o sa va impartasesc acum fix ce am notat eu pe telefon:
Bloggerul nu e obligat sa faca un review daca a primit un produs la testat. E liber sa faca cum vrea.
O agentie lucreaza cu un blog incepator la inceput cu un produs la testare
Ca sa fii credibil tb sa-ti stabilestu niste preturi si sa ramai la ele fara mari variatii.
Ca blogger e bine sa ai mai multe variante nu doar un simplu advertorial si postari pe Facebook mai multe
Facebook si Instagram sunt foarte importante si aproape au devenit mai importante decat blogul. Pot sustine blogul dar pot fi si independente.
S-a vorbit si despre cultura gastronomica a romanilor care este destul de limitata. Se pare ca nu vrem cu usurinta sa iesim din cutumele si cantitatile industriale de mancare cu care suntem obisnuiti.
Au si chefii ofurile lor insa majoritatea sunt legate de educatie.
Mi-au placut foarte mult chef Nicolai Tand, Andrei Aradits, Jamila si Andreea de la Teo’s kitchen.
M-am ofticat maxim ca nu am putut participa, din nou, la petrecerea de dupa eveniment. Se pare ca de vreo 3 editii incoace se intampla ceva si nu mai ajung. Poate reusesc la anul.
Gasiti aici mai multe poze ca sa va faceti o idee despre atmosfera de anul asta.
Leave a comment